Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trendyol Süper Lig’de 30. hafta: Kaleci penaltı kazandırdı, oyuncu çift vuruş yaptı | Beşiktaş-Antalyaspor maçında futbol tarihine geçen son

Trendyol Süper Lig’de 30. hafta heyecanı devam ediyor. Beşiktaş, sahasında Sergen Yalçın’ın Antalyaspor’una 2-1 mağlup olarak ligde üst üste 3. yenilgisini aldı. Karşılaşmanın son dakikasında yaşananlar ise uzun yıllar unutulmayacak cinstendi.

Beşiktaş, Antalyaspor’a da yenildi

Trendyol Süper Lig’de 30. hafta heyecanı devam ediyor. Beşiktaş ile Antalyaspor, Tüpraş Stadyumu’nda kozlarını paylaştı.

Ligdeki kötü gidişatına son vermek isteyen Beşiktaş, sahasında Antalyaspor karşısında maça çok kötü başladı. Konuk ekip henüz 4. dakikada öne geçti. Organize gelişen Antalyaspor atağında topla buluşan Bünyamin Balcı, yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı.

Beşiktaş, ilk yarıda oldukça kötü bir futbol ortaya koydu. Antalyaspor ise aradaki farkı ikiye çıkardı. Kazanılan penaltı vuruşunda Buksa, skoru 2-0’a getiren isim oldu.

Soyunma odasına iki farklı geride giden Beşiktaş, ikinci yarıya golle başladı. 46. dakikada sahne alan Ernest Muçi, aradaki farkı bire indirdi. Dakikalar ilerledikçe risk alıp Antalyaspor kalesine yüklenen Beşiktaş, 76. dakikada inanılmaz bir fırsattan yararlanamadı. Akdeniz temsilcisinin kalecisi Helton Leite, üst üste yaptığı kurtarışlarla takımını oyunda tuttu.

Karşılaşmanın son dakikasında ise uzun yıllar unutulmayacak bir pozisyon yaşandı. Beraberlik golü için bastıran Beşiktaş’ta kaleci Mert Günok, köşe vuruşunda gol aramak adına hücuma çıktı. Kullanılan köşe vuruşunda Mert’in kafası, Antalyasporlu Naldo’nun eline çarptı. VAR tarafından uyarılan hakem, beyaz noktayı gösterdi. Kazanılan penaltıda topun başına Milot Rashica geçti. Ancak  Rashica’nın gole çevirdiği penaltı, topa iki ayağının temas etmesi nedeniyle iptal edildi.

Beşiktaş, sahasında Antalyaspor’a 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Ligde üst üste 3. yenilgisini alan Siyah-Beyazılar, 46 puanda kaldı. Beşiktaş, milli aranın ardından Başakşehir deplasmanına konuk olacak. Sergen Yalçın’ın Antalyaspor’u ise puanını 41’e çıkardı ve 7. sıraya yükseldi.

Bu sezon Süper Lig’de oynadığı 30 maçın 12’sini kaybeden Beşiktaş, şimdiden lig tarihinde en fazla mağlubiyet aldığı üç sezondan birini yaşıyor (2011/12 ve 1997/98 ile eşit). 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.