Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının dış basındaki yansımaları: “Taraftarlar sahayı işgal etti ve Fenerbahçeli futbolcularla aralarında meydan savaşı çıktı”

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında dün (17 Mart) oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının bitiş düdüğü ile birlikte, taraftarların sahaya girip Fenerbahçeli futbolculara saldırması yeşil sahayı savaş alanına çevirdi. Yaşanan olayların dünya basınındaki yansımalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizler için derledik.

FIFA Başkanı Gianni Infantino konuyla ilgili, “Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının bitiş düdüğü ile birlikte yaşananların kabul edilemez olduğunu, şiddetin sahada ya da toplumlarımızda yeri yok.” ifadelerini kullandı.

Infantino açıklamasında “Daha önce de söyledim ve tekrar söyleyeceğim; futbolda istisnasız tüm oyuncuların, dünyanın her yerindeki pek çok insana bu kadar keyif veren bir oyunu oynayabilmek için güvende ve emniyette olması gerekiyor. Yetkili makamları buna her düzeyde saygı gösterilmesini sağlamaya ve Trabzon’daki şok edici olayların faillerinin yaptıklarının cezasız kalmaması gerekiyor.” ifadelerine de yer verdi:

Almanya’nın en ünlü spor dergilerinden Kicker yaşanan olayları, “Türkiye’de Skandal: Trabzonspor taraftarları sahaya girdi ve Fenerbahçeli futbolculara saldırdı.” başlığı ile internet sitesinde yayınladı:

İspanyol gazetesi Marca ise olayı “Üzücü: Trabzonsporlu holiganlar Fenerbahçeli oyunculara saldırdı.” başlığı ile internet sitesine taşıdı:

Bir başka İspanyol gazetesi AS ise “Türkiye’de skandal: Taraftarlar sahayı işgal etti ve Fenerbahçeli futbolcularla aralarında meydan savaşı çıktı.” başlığını kullandı:

İtalya’nın en popüler spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport ise “Trabzonspor taraftarları sahaya indi: Fenerbahçeli oyunculara tekme ve yumruklarla saldırdılar, Bonucci sakatlığından dolayı kadroda olmadığı için kurtuldu. 12 kişi tutuklandı.” başlığı ile aktardı:

İspanyol gazetesi El Mundo Deportivo ise FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun da açıklamasına yer vererek, “Türkiye Süper Ligi’nde şiddet kabul edilemez!” başlığını kullandı:

Amerikan spor yayıncısı ESPN ise sosyal medya platformu x hesabından, “Trabzonspor taraftarları deplasmanda aldığı 3-2’lik galibiyeti kutlayan Fenerbahçeli futbolculara saldırdı. Fenerbahçeli futbolcular da kendilerini savunmak zorunda kaldı ve sahayı terk ettiler.” paylaşımını yaptı:

Portekiz’in spor gazetelerinden A Bola ise “Türkiye’de kaos: Trabzonspor-Fenerbahçe meydan muharebesi” başlığı sayfasına taşıdı:

İngiliz yayın organı Telegraph ise “Büyük kavgada Türk taraftarlar Fenerbahçeli futbolculara saldırmak için sahaya girdi.” ifadelerini kullandı:

Nijerya merkezli yayın organı Pulse Sports Nigeria ise “Milli futbolcumuz Bright Osayi-Samuel, Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından çıkan şiddet olaylarında sahaya giren işgalciyi yumrukladı.” ifadelerini kullandı:

İngiliz yayın organı Mirror, “Eski QPR yıldızı sahayı işgal eden taraftarı yumrukladı.” ifadelerini kullandı:

İngiliz gazetesi Guardian, “Mağlubiyetin ardından Trabzonspor taraftarları sahaya akın etti ve Fenerbahçeli futbolcularla kavga etti.” ifadelerini kullandı:

Almanya’nın en prestijli gazetelerinden Bild ise “Süper Lig maçının ardından skandal: Türkiye’nin yıldızları korner bayrağı ile kovalandı.”

Fransız L’Equipe ise “Fenerbahçe galibiyeti sonrası, Trabzonspor’da kaos ortamı” ifadelerini kullandı:

Fransız Le Parisien “Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası sahada taraftarlarla büyük kavga” ifadelerini kullandı:

Hollanda’dan De Telegraaf ise “Bakan soruşturma başlattığını açıkladı. Türkiye’de işler yine ters gidiyor: Jayden Oosterwolde sahayı kasıp kavurduktan sonra saldırganın kafasına tekme attı” ifadelerini kullandı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.