Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şahane Pazar: Manchester United, Liverpool’u uzatma dakikalarında eledi – Barcelona, Madrid deplasmanında farka koştu – Inter, Napoli’ye puan kaybetti

Sporseverler, dün (17 Mart) futbola doydu. Avrupa’da birbirinden önemli maçlar oynandı. İngiltere FA Cup’ta Manchester United, sahasında Liverpool’u 4-3 mağlup ederken; İspanya La Liga’da Barcelona, deplasmanda Atletico Madrid’i 3-0 mağlup etti. 

Manchester United’dan son dakika zaferi

İngiltere FA Cup çeyrek final eşleşmesinde Manchester United ile Liverpool kozlarını paylaştı. Old Trafford’un ev sahipliği yaptığı mücadele büyük heyecana sahne oldu. 

Manchester United, 10. dakikada Scott McTominay ile öne geçti. Ancak Liverpool, ilk yarı bitmeden müthiş bir dönüşe imza attı. 44. dakikada Alexis Mac Allister ile skorda dengeyi sağlayan konuk ekip, 45+2. dakikada Mohammed Salah ile soyunma odasına önde gitti.

Ev sahibi, ikinci yarıda beraberlik golü için baskısını artırdı. Manchester United, aradığı golü 87. dakikada buldu. Antony, nefis bir gole imza atarak maçı uzatma devrelerine taşıdı.

Uzatma devrelerinde de büyük heyecan yaşandı. Liverpool, 105. dakikada Harvey Elliott ile öne geçti. Ancak pes etmeyen Manchester United, uzun yıllar unutulmayacak bir galibiyete imza attı. 112. dakikada Marcus Rashford ile skorda dengeyi sağlayan Manchester United, 120+1. dakikada Amad Diallo ile galibiyete uzandı. Diallo, gol sevincinin ardından formasını çıkardığı için kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Liverpool’u 4-3 yenen Manchester United, FA Cup’ta yarı finale yükselmeyi başardı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Barcelona’dan farklı galibiyet

İspanya LaLiga’da zirve yarışından kopan iki ezeli rakip Atletico Madrid ile Barcelona karşı karşıya geldi. Metropolitano’nın ev sahipliği yaptığı maçta beklenmedik bir skor oluştu.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Inter engelini geçerek büyük bir başarı elde eden Atletico Madrid, Barcelona karşısında direnç gösteremedi. Konuk ekip, 38. dakikada Joao Felix’in attığı golle soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Barcelona, ikinci yarıya da golle başladı. Yıldız futbolcu Robert Lewandowski, 47. dakikada aradaki farkı ikiye çıkaran isim oldu. Maçın skorunu ise genç futbolcu Fermin Lopez belirledi. Lopez, Barcelona’nın Napoli’yi eleyerek Devler Ligi’nde çeyrek finale yükseldiği maçta da fileleri sarsmıştı. Öte yandan ev sahibinde Molina, 90+2. dakikada kırmızı kart gördü.

Barcelona, Atletico Madrid’i 3-0 mağlup etmeyi başardı. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Inter, Napoli engeline takıldı

İtalya Serie A’nın 29. haftasında Simone Inzaghi’nin ekibi lider Inter ile Francesco Calzona’nın yönetimindeki Napoli karşı karşıya geldi.

Giuseppe Meazza’da oynanan mücadele 1-1’lik beraberlik ile sona ererken Inter’in golünü 43. dakikada Matteo Darmian, Napoli’nin golünü ise 82. dakikada Juan Jesus kaydetti.

Inter’de milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu 90 dakika sahada kaldı.

Bu sonuçla birlikte Inter 76 puanla liderliğini sürdürürken, Napoli 45 puana yükselmiş oldu. Ligin bir sonraki maç haftasında Inter evinde Empoli’yi ağırlarken, Napoli sahasında Atalanta ile karşılaşacak.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.