Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından saha karıştı: Taraftarlar sahayı bastı – Yumruklar havada uçuştu

Trendyol Süper Lig’de 30. haftanın kapanış maçında Trabzonspor ile Fenerbahçe karşılaştı. Galatasaray ile şampiyonluk rekabeti veren Fenerbahçe, rakibini 3-2 mağlup etmeyi başardı. Gergin bir atmosferde oynanan karşılaşmanın ardından ise ortalık karıştı.

Dev maçta kazanan Fenerbahçe

Trendyol Süper Lig’de 30. haftanın kapanış maçında Trabzonspor ile Fenerbahçe karşılaştı. Papara Park’ta oynanan müsabakada hakem Halil Umut Meler düdük çaldı.

Fenerbahçe, ilk yarıda Trabzonspor’a büyük üstünlük kurdu. Fred’in 13. dakikadaki harika golüyle öne geçen konuk ekip, ilk devrenin son dakikasında da skoru 2-0’a getirdi. Dusan Tadic’in asistinde bir kez daha sahne alan Fred, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

İkinci yarıda her şey tersine döndü. Baskılı başlayan Trabzonspor, 63. dakikada Enis Bardhi’nin serbest vuruştan kaydettiği golle aradaki farkı bire indirdi. 78. dakikada ise skorda denge sağlandı. Kazanılan penaltı vuruşuunda topun başına geçen Trezeguet, skoru 2-2’ye getiren isim oldu. Maçın son bölümü ise nefesleri kesti. Oyuna sonradan dahil olan Michy Batshuayi, 87. dakikada Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren isim oldu.

Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor engelini 3-2’yle geçerek Galatasaray ile aradaki puan farkını 2’ye indirdi. 

Bu sezon deplasmanda oynadığı 15 Süper Lig maçının 14’ünü kazanan Fenerbahçe (1B), kulüp tarihinde en fazla dış saha galibiyeti aldığı sezon olan 2020/21’deki (14G 5B 1M) sayısını şimdiden yakaladı. 

Süper Lig’deki son beş golünü maçların 85’inci dakikasından sonra atan Michy Batshuayi, 2010/11’den bu yana bu şekilde beş gollük seri yakalayan ilk oyuncu oldu.

Karşılaşmanın ardından ortalık karıştı

Fenerbahçeli futbolcular, Trabzonspor galibiyetini orta sahada kutlamak istedi. Trabzonsporlu taraftarlar, dakikalar içerisinde sahaya girerek sarı-lacivertli futbolculara saldırdı. Her iki taraf arasında büyük arbade yaşandı. 

Trabzonsporlu bir taraftar, Fenerbahçe’nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic’e yumruk atarken; Osayi Samuel’in bir taraftarla yaşadığı kavga objektiflere şu şekilde yansıdı:

Fenerbahçe’nin Belçikalı golcüsü Michy Batshuayi’nin de sahaya giren bir Trabzonporlu taraftarlara uçan tekme atmaya çalıştığı da kameralara yansıdı. Yaşanan vahim tablonun ardından açıklamalar peşi sıra geldi:

TFF: “Bu olayların tekrarlanmaması için soruşturmalar tamamlandıktan sonra olayların sorumluları ile ilgili gerekli cezai müeyyide uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın.”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “Sahaya giren seyircilerle ilgili kimlik belirleme çalışmaları ve maç sonu yaşanan olaylarla ilgili soruşturma derhal başlatılmıştır.”

İsmail Kartal: “Benim kafamda hafif bir şiş var. Ben alışkınım, ben sokakta büyüdüm, Karadeniz çocuğuyum. Yere yatıp rol yapan biri değilim. Ben saha içinde bugün şişe topladım. İçeride birkaç antrenörün dudağı şiş, çenesi şiş. Oğlumun kafası şiş, çocuğa vurmuşlar burada. Nasıl olacak, nasıl düzelteceğiz bu işleri?”

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan: “Çok gergin bir akşam yaşıyoruz, çok fazla konuşup gerginliği artırmak istemiyorum. Devletimizin tavsiyesi üzerine açıklamamızı yapıyoruz. Olay yaşandığından bu yana devletimiz ve keza Trabzonspor yönetim kurulu bizlerleydi. Camiamızın öfkesini anlıyorum ama sakin olmamız gerekiyor. Adli bir duruma dönüşmüş bir olay. Fenerbahçe olarak gerekli açıklamaları gereken zamanlarda yapacağımızı söylemek istiyorum. Bütün takımımız sağ salim uçakta.”

İrfan Can Eğribayat: “Fenerbahçe’de forma giymiş, şu an Trabzonspor’da yardımcı hocalık yapan Egemen Korkmaz… Ekmek yediğin yere ihanet etmek budur. Biz canımızı korumaya çalışırken gelip arkadan saldırmak insanlık değildir.”

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.