Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu: “17 bakan İstanbul’da siyaset yapıyor, bir kişi daha var, o da geliyor yakındır”

İstanbul’da 17 bakanın siyaset yaptığını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek “Ama bir kişi daha var. O da geliyor. Yakındır, gelecek. Bekliyoruz vallahi gel, bekliyoruz. Buyursun gelsin. İstanbul’a bekliyoruz” dedi. 2019 Yerel Seçimleri’ni hatırlatan İmamoğlu, “806 bin kere nasıl misafir ettiyse, şimdi daha büyük rakamla misafir edecek” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Pendik Belediye Başkan adayı Tarık Balyalı’yla birlikte Ertuğrulgazi Mahallesi’nde halk buluşması gerçekleştirdi. 

İmamoğlu, “17 tane bakan. İstanbul’da siyaset yapıyor. Şimdi 17 bakan artı aday; etti 17+1” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek “Ama bir kişi daha var. O da geliyor. Yakındır, gelecek” diyen İmamoğlu şöyle konuştu: 

“Bekliyoruz vallahi, gel, bekliyoruz. Buyursun gelsin. İstanbul’a bekliyoruz. İstanbullu misafir ağırlamayı sever mi? 23 Haziran’da, 806 bin kere nasıl misafir ettiyse, şimdi daha büyük rakamla misafir edecek.”

“Güya Ekrem’i köşeye sıkıştıracaklar”

“Biz oy değil, gönülleri kazanmaya gidiyoruz, hizmet yapmaya gidiyoruz. Oy hesabı yapmayacağız. Evet gönülleri kazanacağız. Duasını isteyeceğiz” diyen İmamoğlu şunları dedi:

“Sabiha Gökçen hattını onlar, yani bakanlık yaptı. Bizi açılışına bile davet etmedi. Bitirdi, açılışını yaptı, bize teslim etti. İşletmesini biz yapıyoruz. Ama 5,5 milyara yakın parayı, bizden 10 ayda tahsil etti biliyor musunuz? Daha önce 20 senede parasını alırlardı. Bizden 10 ayda aldılar. Yahu bu da milletin parası, bu da milletin parası.

Dertleri ne biliyor musunuz? Güya Ekrem İmamoğlu’nu köşeye sıkıştıracaklar. Güya Ekrem İmamoğlu’na diz çöktürecekler. Güya Ekrem İmamoğlu’nu yıldıracaklar. Hadi oradan. İşine bak, işine bak, işine bak. Bu millet, hizmet edeni görür. Bu millet var ya bu millet, -öyle parti, purti işi değil- hakkını verir, hakkını.”

“Adalet Bakanı savcı gibi konuşuyor”

“Bunlar seçimi kaybedeceğini anladı ya hemen yalana, dolana, kumpasa başladılar” şeklinde konuşan İmamoğlu şöyle devam etti:

“Yolun kenarında, caddede, parkta, orada, burada, yanan otobüs filmleri çekmek, kumpaslar kurmak, 4,5 sene önceki videodan kendine iş aramak… Savcı gibi her gün açıklama yapıyor Adalet Bakanı. Üzülüyorum onun haline.”

“Pendik’in köylerine dokunduk, çiftçinin yanında olduk”

Anne Kart’tan Halk Süt’e, Yuvamız İstanbul Kreşlerinden Ders Atölyelerine, İSKİ yatırımlarından meydanlara, otoparklardan tarımsal desteklere birçok alanda yaptıkları hizmetleri özetleyen İmamoğlu, “Pendik’in köylerine dokunduk. Çiftçinin yanında olduk. Çiftçi, ekemez, biçemez hale geldiğinde, pandemide biz onların yanlarına koştuk. Onların destekçisi olduk” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.