Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haciz kapıda: 464 milyon para cezasına çarptırılan Trump teminat bulamıyor

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, New York’ta görülen emlak sektöründeki dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandığı dava sonucu ödemesine hükmedilen 464 milyon doları teminat bulamadığı için ödeyemiyor. Trump’ın temyiz başvurusuna devam edebilmesi için ya meblağın tamamını nakit olarak ödemesi ya da bir kefalet temin etmesi şart.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, ödeme yapmadığı takdirde bazı gayrimenkul varlıklarının tasfiye edilmesi ihtimaliyle karşı karşıya. Bir kefalet şirketi, belirli bir ücret karşılığında New York Mahkemesi’ne tüm tutarı garanti edebilir. Trump’ın temyiz başvurusunu kaybetmesi ve bunu kendi başına yapamaması halinde ise anlaşılan şirket ödemeyi yapmak zorunda kalacak.

Trump, konuya dair yaptığı açıklamada, istenen teminatın “kendisi gibi başarılı bir şirket dahil olmak üzere herhangi bir şirket için imkânsız” olduğunu ifade etti ve ekledi: “Tahvil şirketleri bu büyüklükte bir tahvili daha önce hiç duymadılar.”

Avukatları mahkeme dosyasında Trump’ın ekibinin “dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden biriyle pazarlık yapmak için sayısız saat” harcadığını yazdı. Ancak çok az sayıda sigorta şirketinin bu büyüklükte bir bonoyu değerlendirmeye alacağı belirtildi. Trump’ın avukatları 30 şirkete başvurduklarını ancak görüşmelerin olumsuz olduğunu ifade etti.

Yargıç Arthur Engoron, “emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı” suçlamasıyla açılan davada eski Başkan Trump ve “Trump Organization” adlı şirketinin, varlıklarına aşırı değer biçerek ve net servetini abartarak bankaları, sigortacıları ve iş dünyasından kişileri dolandırdığına ilişkin iddiaların mahkemede değerlendirilmesine hükmetmişti.

New York Başsavcısı, dolandırıcılık suçundan çarptırıldığı para cezasını ödememesi halinde Trump’ın mal varlığına el koyma sözü verdi. Trump ödeyene kadar cezanın faizi her gün en az 112 bin dolar olarak tahakkuk edecek.

Forbes’un tahminine göre Trump’ın mal varlığının değeri yaklaşık 2,6 milyar dolar. Geçen yıl verdiği ifadede Trump, 400 milyon dolarlık likit varlığı olduğunu söylemişti.

Trump sadece 464 milyonluk para cezası ile baş etmiyor. Trump’ın başkanlık yaptığı dönemde gazeteci E. Jean Carroll’a hakaret ettiği gerekçesiyle 83,3 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.