Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ruşen Çakır’ın konuğu AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: “Yerel seçimden çıkan sonuçla 2028’i okumanın doğru olduğunu düşünmüyorum”

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır’a konuk oldu. Yerel seçime ilişkin soruları yanıtlayan Kabaktepe, sahadan aldığı geri dönüşlerle partisinin İBB Başkan adayı Murat Kurum’un kazanacağını, ve DEM Parti’li, CHP’li ve YRP’li seçmenden de oy alacağını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında sahadan aldıkları geri dönüşlerle partisinin İBB Başkan adayı Murat Kurum’un ipi göğüsleyeceğini gözlemlediklerini söyleyen Kabaktepe, kararsız seçmen sayısının seçim haftasında azalacağını, katılımın her zamanki ortalamasında seyredeceğini aktardı. “Seçim kazanma noktasında bir problem görmüyorum, 25 belediyede yine seçimi çok rahat bir şekilde kazanmış olacağız” diyen Kabaktepe “‘İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır’ sözünün gerçekleşmediğini, hiçbir seçimin sonucunun da bir sonrakini garanti etmediğini şu sözle vurguladı: “Yerel seçimden çıkan sonuçla 2028’i okumanın çok doğru olduğunu düşünmüyorum.”

Ruşen Çakır’ın önümüzdeki seçimlerde 2019 Yerel Seçimleri’ndeki gibi bir ittifak bulunmadığını hatırlatması üzerine Kabaktepe, ironi yaparak ” Bugün acaba ittifak yok mu?” diye sorarak “Kurumsal olarak ittifak yok diyemeyiz. DEM Parti ve İBB Başkanı – CHP adayı ile bir ittifak içinde, bu net görülüyor” dedi.

Kabaktepe, ittifak meselesi ile ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’un bazı ilçelerinde DEM Parti olarak aday çıkarmıyorsunuz ama CHP listelerinden Meclis’e giriyorsunuz. ‘İttifak yok’ nasıl denebilir? Ama nasıl bir ittifak onu konuşmak lazım. Siyasi partilerin kiminle ittifak yapacağı kendi tercihidir, biz o noktada kim kimle ittifak etti, neden ittifak edildi diye soramayız.”

Seçim öncesi sonrası diye bir ayrımımız yok

“Bizim siyasal aktörlerin tamamıyla oturma, konuşma konusunda bir problemimiz yok” diyen Kabaktepe, “Bizim kırmızı çizgimiz şiddet ve terör” dedi. Muhafazakarlarla bir problemlerinin olmadığını DAEŞ ile problemli olduklarını söyledi ve ekledi: “Sosyal demokratla, Kürtle bir problemimiz yok. Bizim PKK ile bir problemimiz var, kırmızı çizgimiz bu. Türkiye’de Kürdüyle, Lazıyla problemlerin çözülmesi için gözümüz kulağımız hep açık oldu. Millete göre siyaset yapmayı hep ilke edindik. Seçim öncesi sonrası diye bir ayrımımız yok.”

“Kürtlerin temsiliyetini DEM Parti üzerine bırakmak haksızlıktır

Türkiye’de Kürtlerin temsiliyeti hakkında konuşan Kabaktepe, “Kürtlerin temsiliyetini DEM Parti üzerine bırakmak haksızlıktır. Kürtlerin en büyük partisi AK Parti’dir. Dolasıyla Kürt vatandaşlarımızın temsiliyetini tek bir parti üzerinde toplamak hem Türkiye’de hem Kürtlere hem de Türkiye’deki siyasal sisteme en hafif ifadeyle manipülasyondur” diye konuştu.

“YRP seçmeninin de Murat Kurum Bey’e oy vereceğini görüyoruz”

“AK Parti, Kürt, Türk ve Arapların en büyük partisidir” diyen Kabaktepe, “Bugün, DEM Parti’nin kendi oyunun yarısından azını aldığını görüyoruz. DEM, önceki seçimde İstanbul’da yüzde sekiz oy aldı, anketlerde gelecek seçimlerde oyunun yüzde üçe, dörde, beşe düştüğü söyleniyor. YRP de ise önceden seçime girmediği için belediye seçimlerine girmediğinden karşılaştırmak belki doğru olmaz ama YRP de hatırı sayılır bir duruma geliyor. Son düzlemde YRP seçmeninin de Murat Kurum Bey’e oy vereceğini görüyoruz, Murat Kurum Başkan DEM Partililerinde, YRP’lilerin de oyuna talip, CHP’li kardeşlerimizden de oy alacağımızı görüyoruz” dedi.

Hangi bakanlık İBB, AKP’de değil diye yatırımını kısıtlamış?

Ruşen Çakır’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay’da “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez” sözlerini hatırlatması üzerine, Kabaktepe İstanbul özelinde şöyle konuştu:

“Bugüne kadar ne kısıtlanmış, onu sormak lazım. Beş yıl içinde bir kuruş dahi vergi payı iller bankasından, bakanlıklar üzerinden İstanbul’a gelmesi gereken, kısıtlanmış bir kuruş lira var mı? İstanbul’a bakanlıkların yapması gereken bir hizmet beş yıldır CHP iktidarda diye yapılmadı mı? Net konuşmak lazım, soruyorum hükümetten, bakanlıklardan gelmesi gereken para eksik gelmiş mi İstanbul’a? Bakanlıklar yatırım mı yapmamış? Hangi bakanlık İBB, AKP’de değil diye yatırımını kısıtlamış? İstanbul’umuzun tüm bakanlıklar tarafından en yüksek yatırımı almıştır hem rakamsal hem de çeşitlik olarak.”

CHPli yöneticiler ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Hodri meydan” diyen Kabaktepe, İBB Başkanı’na seslendi: “Ekrem Bey’in de içinde bulunduğu CHP grubu rahmetli Kadir abi döneminde İBB Meclisi’ne gelen 22 tane borçlanma dosyasına ‘hayır’ dediler bu 20 dosya içerisinde Ekrem Bey’in tamamlayıp açılışını yaptığı metro projeleri de var. Ekrem Bey, 57 tane borçlanma dosyası getirdi biz bir tanesine ‘hayır’ dedik yani yüzde bir bile değil, onların ‘hayır’ dediği dosya sayısı ise yüzde 98. Ne engellenmiş oluyor bu durumda?”

“Ekrem Bey, beş seneyi üç kavrama sıkıştırdı: Engelleniyorum, mağdurum, hatırlamıyorum”

“Birtakım işler başarılamayınca, rakibinizi mahkum etmek isteyince bazı kavramlar üretirsiniz. Ekrem Bey de beş seneyi üç kavrama sıkıştırdı: “Engelleniyorum, mağdurum” dedi, şimdi de “Hatırlamıyorum” u ekledi.”

Kanal İstanbul hakkında da konuşan Kabaktepe, seçim sürecinde Murat Kurum’un da ifade ettiği şekilde “İBB projesi olarak gündemde değil” dedi ve ekledi: “Ama Kanal İstanbul adı altında Bakanlığın bir projesi var, planlama var o süreç kendi bağlamında gidiyor ama bu yerel seçim bağlamında değil. Bu süreç yerel seçimde değil, bakanlık bağlamında yürüyor.

Partisinin İBB Başkan adayı Kurum’un “gafları” hakkında konuşan Kabaktepe, “Bunlar insani şeylerdir. Toplum hoş karşılar. Şehirlerin adını yanlış söyleyen siyasetçilerimiz oldu. Unuturuz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.