Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig Günlüğü #1: 30. haftanın ardından | Haftanın yükseleni, yıldızı ve niceleri

Sadece sahanın içine bakan serimiz “Süper Lig Günlüğü” ilk bölümü ile karşınızda. Medyascope Spor’dan Hasan Hüseyin Aliomoğlu biten haftanın ardından notlarını paylaştı.

Süper Lig Günlüğü #1: 30. haftanın ardından | Haftanın yükseleni, yıldızı ve niceleri

Süper Lig’de 30. hafta geride kaldı. Saha içinde kalmak gerekirse oldukça renkli bir haftaydı. 10 maçta toplam 34 gol atıldı. Bilhassa Pazar günü oynanan 16:00 ve 19:00 seansı maçları tam bir gol şenliğine dönüştü. Hatayspor, Samsunspor’u 3-0 ile geçerken Galatasaray Kasımpaşa’yı 4-3 mağlup etti. 19 seansının biricik maçı Fenerbahçe Trabzonspor maçı ise 3-2 sonuçlandı. Ancak günün sonunda ne haftanın şenliği, ne gollerin bolluğu akıllarda kaldı. Akıllarda kalan tek şey unutmak istediğimiz görüntüler oldu. Bu yazıda bunlara pek değinmeden Süper Lig’de bu haftanın fotoğrafını çekeceğim. 

Haftanın yükseleni: Fatih Tekke

Fatih Tekke geçen sezon İstanbulspor’un başına geçtiğinde takım 11 maçta sadece 8 puan toplamıştı. Küme düşmesine kesin gözüyle bakılan Fatih Tekke’nin İstanbulspor’u ligin geri kalanında 35 puan daha toplayarak ligde kalmayı başardı. Bu sezonun ortasında Alanyaspor’u devralırken Akdeniz ekibi 10 maçta topladığı 10 puan ile 14. sırada yer alıyordu. Tekke’nin gelişinin ardından ivme yakalayan Alanyaspor sonraki 20 maçta 29 puan topladı ve 10. sıraya kadar yükseldi.

İki sezondur ligin nispeten kötü durumda sayılabilecek iki takımıyla başardıkları Fatih Tekke’yi en iyi çıkış yapan hocalar kategorisinde zirveye koymayı gerektiriyor. 

Haftanın yıldızı: Youcef Atal 

Adana Demirspor’un devre arası kadrosuna kattığı Atal, Sivasspor karşısında yıldızlaştı. Haftanın golü seçilse kimsenin itiraz edemeyeceği nefis bir gol attı yetmedi bir de asist yaptı. Ancak maçın içerisinde Uğur Çiftçi ile yaşadığı gereksiz tartışma ona sonunda kırmızı kartın yolunu açtı. Atal tam olarak böyle bir futbolcu. Büyüleyici tekniği ile size kendini hayran da bırakabilir, amatör hareketlerle kırmızı kart da görebilir. 

Haftanın talihsizi :Gaziantep FK

Gaziantep FK, yeni teknik direktörleri Selçuk İnan yönetiminde çıktıkları ikinci maçta Rizespor ile karşılaştı. İlk 60 dakikası Gaziantep FK üstünlüğünde geçen mücadele 3-1 Rizespor galibiyeti ile sonuçlandı. Maç sonu Selçuk İnan bu maç için “Kariyerimde en üzüldüğüm maç” derken Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut da sadece son 30 dakikadan memnun olduğunu belirtti. 

Haftanın düşeni: Fernando Santos

Beşiktaş kendi evinde eski teknik direktörü Sergen Yalçın’ın takımı Fraport TAV Antalyaspor’u konuk etti. Beşiktaş adına yine hayal kırıklıkları ile geçen maçı Antalyaspor 2-1 kazandı. Son saniyelerde Rashica’nın penaltısıyla Beşiktaş beraberliğe yaklaşsa da Rashica’nın topa iki ayağıyla birden temas ettiği tespit edildi ve penaltı iptal oldu. Ancak pek çok Beşiktaşlı bu penaltı ile gelecek 1 puana sevinmeyeceği için bu garip duruma üzülmek yerine gülüp geçtiler. 

Haftanın dikkat çekeni: Kaleci asistleri 

Bu hafta iki kaleci asist yaptı. Ankaragücü kalecisi Bahadır Han Güngördü Ali Sowe’a gönderdiği topta Sowe nefis hareketlerle rakiplerinden sıyrıldı ve nefis bir gol attı. Çaykur Rizespor kalecisi Gökhan Akkan da asist yaptı. Akkan, rakip takım Gaziantep’in kalecisinin dahi yüklenmek için geldiği anda topu hızlı bir şekilde Zeqiri’ye yolladı ve Zeqiri’nin bu topu ağlara yollamasıyla da kariyerindeki ilk asistini yapmış oldu. Ayrıca Beşiktaş – Fraport TAV Antalyaspor maçının son dakikalarında rakip kaleye giden Mert Günok takımına penaltı kazandırdı ancak Beşiktaş bu penaltıdan yararlanamadı. 

Yazan: Hasan Hüseyin Alimoğlu

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.