Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tenisçi Aryna Sabalenka’nın emekli hokey oyuncusu sevgilisi Konstantin Koltsov hayatını kaybetti

Belaruslu eski profesyonel buz hokeyi oyuncusu ve tenisçi Aryna Sabalenka’nın erkek arkadaşı Konstantin Koltsov’un 42 yaşında hayatını kaybetti.

Konstantin Koltsov’un ABD’de öldüğü bildirilirken, ölüm nedeni halen açıklanmadı. 42 yaşındaki emekli sporcunun, yardımcı antrenörlük yaptığı Rus hokey kulübü Salavat Yulaev, yaptığı paylaşımda haberi doğruladı.

Açıklamada, “Salavat Yulaev antrenörü Konstantin Koltsov’un vefat ettiğini derin bir üzüntüyle bildiririz. Güçlü ve neşeli bir insandı; oyuncular, meslektaşları ve taraftarlar tarafından seviliyor ve saygı duyuluyordu. Konstantin Evgenievich sonsuza kadar kulübümüzün tarihine yazıldı. Koltsov, Salavat Yulaev’in parçası olarak Rusya Şampiyonasını ve Gagarin Kupası’nı kazandı ve takımın antrenör kadrosunda harika bir iş çıkardı.” denildi.

Konstantin Koltsov, 2002 ve 2010 Olimpiyatları’nda Belarus Milli Takımı’nda forma giydi. Koltsov, 2002 ile 2006 yıllarında Ulusal Hokey Ligi’nin Pittsburgh Penguins takımında üç sezon geçirdi.

Buz üzerindeki hızıyla tanınan Koltsov, 2008 yılında Salavat Yulaev ile Rusya Süper Ligi şampiyonluğunu kazandı ve yakın zamanda kulübe yardımcı antrenör olarak geri döndü.

People dergisine göre Sabalenka ve Koltsov ilk kez Haziran 2021’de bir araya geldi. Dünya iki numarası tenisçi, 2019’da babasını kaybettikten sonra 2024’te erkek arkadaşının da vefat haberini aldı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.