Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 23. hafta heyecanı sona erdi: Beşiktaş Emlakjet deplasmanda Aliağa Petkimspor’u 70-58 ile geçti 

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2023/2024 sezonunda 23. hafta heyecanı sona erdi. Haftanın en dikkat geçen karşılaşmasında Beşiktaş Emlakjet, İzmir deplasmanında Aliağa Petkimspor’u 70-58 mağlup etti. Lider Anadolu Efes evinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi’ni 83-77 ile geçerken, Fenerbahçe Beko ise Manisa BBSK’yı 98-82’lik skorla mağlup etti.

Haftanın en dikkat çeken karşılaşması: Aliağa Petkimspor 58-70 Beşiktaş Emlakjet

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2023/2024 sezonu 23. haftasının en dikkat çeken karşılaşmasına beşinci Aliağa Petkimspor’un üçüncü Beşiktaş Emlakjet’i ağırladığı mücadele sahne oldu. Karşılaşmadan 70-58’lik skorla galip ayrılan siyah-beyazlılar, normal sezonu ilk dörtte bitirme adına kritik bir virajı aşmış oldu.

Karşılaşmaya iyi başlayan ev sahibi Aliağa Petkimspor, Jeremy Simmons’ın 4 sayısı ile 4-0’lık başlangıç yapsa da, Matt Mitchell ve Jonah Matthews’un sayıları ile 13-1’lik seri yakalayan Beşiktaş Emlakjet 13-5’lik üstünlük yakaladı. İlk çeyreğin son bölümünde de farkı daha da açan siyah-beyazlılar, periyodu 22-9 önde kapattı. İkinci çeyreğe ise 9-0’lık seriyle giren ev sahibi ekip, ilk yarının bitimine 7 dakika kala farkı 4 sayıya kadar indirdi. Devrenin son bölümü karşılıklı basketlerle geçerken, Beşiktaş Emlakjet soyunma odasına 34-30 üstün gitti.

İkinci yarıya da üst üste üçlüklerle 6-0 seri ile başlayan Aliağa Petkimspor, 36-34’lük skorla öne geçti. Ancak çeyreğin son bölümünde Kyle Allman’ın serbest atış çizgisinden kaydettiği sayılarla geri dönen Beşiktaş Emlakjet, son çeyreğe 49-47 üstün girdi. Son çeyreğe ise 5-2’lik başlangıç yapan ev sahibi ekip skoru 52-52’de eşitledi. Ancak rakibine 8-0’lık seriyle cevap veren siyah-beyazlılar, karşılaşmanın bitimine 3:31 kala 60-52’lik üstünlük yakaladı. Son bölümde de rakibinin yaklaşmasına izin vermeyen Beşiktaş Emlakjet karşılaşmadan 70-58’lik skorla galip ayrıldı.

Aliağa Petkimspor’da 12 sayı ve 7 ribaund ve Kristers Zoriks de 11 sayı kaydetti. Beşiktaş Emlakjet’te ise Kyle Allman 19 sayı, Jonah Matthews 16 sayı ve Matt Mitchell da 13 sayı ve 8 ribaund kaydetti.

Çeyrek skorları:

1P: 
9-22
2P: 21-12
3P: 17-15
4P: 11-21

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Haftanın öne çıkan koç performansı: Yakup Sekizkök – Galatasaray Ekmas

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. haftasının en çok öne çıkan koç performansına Galatasaray Ekmas’ın 44 yaşındaki başantrenörü Yakup Sekizkök imza attı. Zorlu Bursaspor İnfo Yatırım deplasmanına konuk olan sarı-kırmızılılar, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmada 81-65’lik skorla galip gelerek, play-off yarışında kritik bir galibiyeti hanesine yazdırdı. Karşılaşmada oldukça etkili dış atış performansı gösteren Galatasaray Ekmas, hücum ribaundlarında da rakibine karşı kurduğu 21-3’lük üstünlükle rahat şekilde galibiyete gitmeyi başardı. Bu sezonki 12. galibiyetini elde eden sarı-kırmızılılar altıncı sıradaki yerini korurken, 14. mağlubiyetini alan Bursaspor İnfo Yatırım ise 11. sıraya geriledi.

Yakup Sekizkök’ün karşılaşmanın ardından yapmış olduğu açıklamaları:

“Savunma performansımızdan memnunum. Son üç maçımızı kazandık ve play-off mücadelesinde rakiplerimizin kaybettiği bir haftada deplasman galibiyeti almak bizim için çok ciddi bir artı oldu. Eksilerimiz de var. Maç içinde inişler çıkışlar yaşıyoruz. Yeni oyuncumuzun sisteme adapte olması biraz zaman alacak ama yine de hücumda daha iyi organize oynamamız lazım.

Bunun yanında Buğrahan’ın sakatlığı canımızı sıktı. Klemen Prepelic ile Buğrahan Tuncer bizim en yaratıcı oyuncularımız. İkisinin birden olmayışı bizim için oldukça önemli bir problem. Ama geniş bir kadromuz var ve bir şekilde çözüm bulacağız. Hafta ,çi Dijon deplasmanını oynadıktan sonra evimizdeki Büyükçekmece maçına hazırlanacağız.”

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Haftanın öne çıkan performansları: Kelan Martin – Elijah Bryant – Tyrone Wallace

Pınar Karşıyaka deplasmanda Çağdaş Bodrum Spor’u 98-97’lik skorla geçerken 8/13 saha içi isabeti ile 31 sayı, 8 ribaund ve 1 top çalma kaydeden Kelan Martin galibiyeti getiren isim oldu.

Anadolu Efes evinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi’ni 83-77 ile geçerken, 9/12 saha içi isabeti ile 21 sayı, 7 ribaund, 6 asist, 3 blok ve 3 top çalma kaydeden Elijah Bryant istatistik kağıdının tamamını doldurdu.

Türk Telekom evinde Tofaş’ı 87-83’lük skorla mağlup ederken, 26 sayı, 8 ribaund, 8 asist ve 3 top çalma ile Tyrone Wallace triple-double’ın kıyısından döndü.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 23. haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.