Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de iki siyaha saatlerce işkence yaptılar: İki polis hapis cezasına çarptırıldı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eyaleti Mississippi’de bir grup polis, iki siyah Amerikalı’nın evine zorla girerek kişilere saldırıda bulundu. Siyah Amerikalılara kendi evlerinde işkence ettiği için yargılanan altı polisten ikisi hapis cezasına çarptırıldı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eyaleti Mississippi’de altı polis, iki siyah Amerikalıya kendi evlerinde işkence ettiği için yargılanıyordu. Bu polislerden Hunter Elward (31) ve Jeffrey Middleton (46), hapis cezasına çarptırıldı.

Elward ve Middleton, bu altı polis arasında ilk ceza alan kişiler oldu. Diğer Christian Dedmon, Brett McAlpin, Daniel Opydke ve Joshua Hartfield isimli dört sanığın cezası ise bugün (20 Mart) ya da 21 Mart Perşembe günü belli olacak.

Elward, kurbanlardan birini ağzından vurduğu için 20 yıl hapis cezası aldı. Middleton ise 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bu altı polis, geçtiğimiz ağustosta iki siyaha yapay penis, şok tabancası ve kılıçla iki saat boyunca işkence uyguladığını itiraf etmişti.

Polisler; adaleti engellemek, kanun önünde bireyleri haklarından mahrum bırakmak, şiddet suçu kapsamında ateşli silah kullanmak ve adaleti engellemeye çalışmakla suçlanmıştı.

İşkenceden yargılanan altı polis de beyaz. Polisler kendilerine “Goon Squad” (Eşkıya Tugayı) diyor. Eşkıya Tugayı, şiddet eylemleriyle bilinen bir grup.

Ne olmuştu?

Michael Jenkins ve Eddie Paker, Mississippi’de polis memurları tarafından dövülmüş, elektrik şoka ve cinsel şiddete maruz bırakılmıştı.

Eşkıya Tugayı’ndan altı polis, 2023’te Jenkins ve Parker’ın evine zorla girdi. Polislerin elinde herhangi bir arama izni yoktu.

Polisler, Jenkins ve Parker’ı kelepçeledi ve saatlerce dövdü. Şok tabancası kullanarak işkence eden polisler ayrıca iki siyaha cinsel saldırıda da bulundu.

Kayıtlara göre polisler, iki adamın suratına süt, alkol ve çikolata sosu döktü. Bununla birlikte iki adamın kıyafetlerini zorla çıkartarak birlikte duş almaya zorladılar.

Yapay penisle cinsel saldırıya maruz bırakılan iki siyah, saatlerce dövüldü.

Elward ise Jenkins’i ağzından vurdu. İşkence sırasında Jenskins’in dilini kesen Elward, mağdurun çenesini de kırdı.

Dili kesilen ve çenesi kırılan Jenkins ise bir müzisyen. Saldırı sonrası yaşadığı travmalar ve fiziksel yaralar sebebiyle şarkı söylemeyi bırakmak zorunda kaldı. Bunların yanı sıra konuşmada ve yemek yemede de sıkıntı yaşadığını söyledi.

Parker ise yaşadıklarını her gün rüyada gördüğünü ve tekrar tekrar hatırladığını belirtiyor.

Mahkeme sırasında bütün sanıklar, ikence suçlarını kabul etti. Elward, işkence ettiği Elwins’ten şu sözlerle özür diledi:

“Bay Jenkins, sizi her gün ve her gece görüyorum. O kadar üzgünüm ki. Size verdiğim bu acı yüzünden kendimden nefret ediyorum. Tüm sorumluluğu kabul ediyorum.”

Jenkins ve Parker, 18 Mart Pazartesi günü mahkemeye bir çağrıda bulunarak sanıklara en ağır ceza verilmesini talep etmişti.

Kaynak: BBC, AP

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.