Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan: “Genel ekonomik göstergelerimiz gayet iyi”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uygulanan ekonomik programın sonuçlarının bu yılın ikinci yarısından itibaren etkisini göstermeye başlayacağını söyledi. Genel ekonomik göstergelerin gayet iyi olduğunu ifade eden Erdoğan, “Enflasyon düştükçe, bu olumlu tablonun getirilerini çalışanlarımıza ve emeklilerimize daha iyi yansıtma imkânı bulacağız. Bunu dışındaki palavralara sakın ha kanmayın” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Isparta mitinginde konuştu. Yerel seçimleri gündemine alan Erdoğan, yaşanan hayat pahalılığını ve sabit gelirlinin refah kaybını kabul etti. 

“Esasen genel ekonomik göstergelerimiz gayet iyi” diyen Erdoğan, hükümetin uyguladığı ekonomi programının olumlu sonuçlarının bu yılın ikinci yarısından itibaren görülmeye başlanacağını söyledi.

“İhracatımız en yüksek seviyede”

“Milli gelirimiz, istihdamımız, üretimimiz, ihracatımız tarihimizin en yüksek seviyesinde” diyen Erdoğan şöyle konuştu: 

“Enflasyon düştükçe, ekonomideki bu olumlu tablonun getirilerini çalışanlarımıza ve emeklilerimize daha iyi yansıtma imkânı bulacağız. Bunu dışındaki palavralara sakın ha kanmayın” 

Para sayma görüntüleri

CHP’deki para sayma görüntülerine ilişkin konuşan Erdoğan, “Deste deste dolarlarla, öyle mi? Nereye gidersin? İşte şimdi CHP’nin belediye başkan adayı deste deste dolarlarla İstanbul’da seçim kazanmak istiyor” dedi. 

“Ecdad gece gündüz harama eyvallah etmeden helalinden kazandılar, helalinden yediler” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Tabii birileri hiçbir iş yapmadan, hiçbir eser iş yapmadan, hiçbir eser ve hizmete imza atmadan, sadece eleştirerek, sadece hata yapılmasını bekleyerek siyaset yaptığını sanıyor. Bu “armut piş ağzıma düş” zihniyetinin hasbelkader yönetimlerini ele aldıkları şehirlerimizi nasıl geriye götürdüğünü çevrenizdeki örneklere bakarak sizler de görüyorsunuz. 

Üstelik bu uğurda bölücü örgütün uzantılarıyla “DEM’lenmekten”, eskiden bizimle birlikte olanları güya kurnazlık yapıp karşımıza çıkartmaktan, deste deste para görüntüleriyle siyaseti kirletmekten öte gitmiyor.”

“Ülkenin onlarca yılı heba edildi”

“Eski Türkiye’de siyaset anlayışı yüzünden ülkenin onlarca yılı heba edildi” diyen Erdoğan, güvensizliğin ve istikrarsızlığın kol gezdiği bir ülkede herkesin kaybedeceğini, bundan en çok da çalışanların ve emeklilerin olumsuz etkileneceğini söyledi

Geçmişte emekliye, memura, işçiye maaş ödenememe tehlikesinin yaşandığı günler olduğunu söyleyen Erdoğan, “Üstelik o günlerin hem çalışan ve emekli sayıları hem de bunların toplam bedelleri bugünle mukayese edilemeyecek kadar küçük rakamlardı. Türkiye bugün 32 milyonu bulan çalışan, 16 milyona ulaşan emekli sayısıyla gerçekten çok farklı bir ligin oyuncusudur” dedi. 

“Biz güven ve istikrar iklimini muhafaza ederek diğer faktörler ne olursa olsun ülkemizin hedeflerinden sapmasına asla izin vermedik” diyen Erdoğan şöyle devam etti.

“Bugün de aynı anlayışla hareket ediyoruz. Dışarıda ve içeride ne yaşarsak yaşayalım milletimizin işini, aşını, huzurunu, güvenliğini koruma kararlığımızdan asla geri adım atmıyoruz.”

Erdoğan ayrıca bu yılki Ramazan’ın Gazze’de yaşanan katliamların üzüntüsüyle buruk yaşandığını söyleyerek, “Türkiye olarak bilinen ve bilinmeyen yardımlarımızla Gazze’li kardeşlerimizin yanındayız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.