Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski milli futbolcu Ersen Martin 44 yaşında hayatını kaybetti

Ülkemizde Beşiktaş ve Trabzonspor formalarıyla birlikte 4 kez de A Milli Takım forması giymiş eski futbolcu Ersen Martin, dün akşam (19 Mart) saatlerinde hayatını kaybetti. Aort damarı yırtılması sebebiyle bir süredir hastanede tedavi gören golcü futbolcu, 44 yaşında aramızdan ayrıldı.

Aort damarı yırtılması sebebiyle uzun süredir tedavi gören 44 yaşındaki eski Milli futbolcu Ersen Martin, dün akşam saatlerinde aramızdan ayrıldı. Tedavi için ameliyat edilen Martin, 10 Mart’ta yoğun bakıma alınmıştı. 

1979 yılında Almanya’da doğan Ersen Martin, Nürnberg takımında futbola başladı. 1998 yılında profesyonel futbol kariyerine de Nürnberg forması ile adım atan Martin, 1999 yılında Beşiktaş’a transfer oldu. 2000 yılında ise kiralık olarak Siirt Jetpa’ya transfer olan golcü futbolcu, 2001 yılında Beşiktaş’a geri dönse de aynı yıl İzmir ekibi Göztepe’nin yolunu tuttu. Sarı-kırmızılılarda da bir yıl forma giyen Martin, ardından üç yıl boyunca Denizlispor için mücadele etti. 2005 yılında ise Ankaraspor’a transfer olan hücum oyuncusu, 2006 yılında Trabzonspor’un yolunu tuttu. Bordo-mavili ekipte forma giydiği tek sezonda iyi bir performans sergileyen Ersen Martin, 2007 yılında La Liga ekiplerinden Recreativo Huelva’ya transfer oldu. İspanyol ekibinde iki yıl forma giydikten ülkemize geri dönen Milli futbolcu 2009 yılında Sivasspor’a imza attı. Ardından sırasıyla Manisaspor, Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve Eyüpspor formaları giyen Ersen Martin, 2013 yılında profesyonel futbol hayatını noktaladı. 

Kariyerinde toplamda 375 karşılaşmada forma giyen Ersen Martin, 101 gol kaydederken 28 de asist yaptı. 2004-2006 yılları arasında A Milli Takımımızın da forması giyen golcü futbolcu, Ay-Yıldızlı formayı 4 kez terletti. 

Beşiktaş’ın paylaşımı:

Trabzonspor’un paylaşımı:

Galatasaray’ın paylaşımı:

Fenerbahçe’nin paylaşımı:

Sivasspor’un paylaşımı:

Gençlerbirliği’nin paylaşımı:

Denizlispor’un paylaşımı:

Kasımpaşa’nın paylaşımı:

Eyüpspor’un paylaşımı:

Türkiye Futbol Federasyonu’nun paylaşımı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.