Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere genç kuşaklara tütün ürünü satışını yasaklamaya hazırlanıyor

İngiltere’de hükümet bugün (20 Mart) parlamentoya, gelecek kuşaklara tütün ürünlerinin satışını engelleyen bir yasa tasarısı sunacak.

İngiltere hükümeti bugün (20 Mart) parlamentoya bir yasa tasarısı sunacak. Yasa tasarısı, gelecek kuşaklara tütün ürünlerinin satışını yasaklamayı öngörüyor.

İngiltere hükümeti, genç kuşaklarda tütün ürünü kullanımını bitirmeyi planlıyor.

Eğer Tobacco ve Vapes Yasa Tasarısı parlamentodan geçerse bugüne kadarki tütün ürünü satışlarına yönelik en sert yasa olacak. Tasarının öngördüğüne göre bu sene 15 yaşına basmış veya daha küçük gençlere bir daha asla tütün ürünü satılmayacak.

Örneğin, bu sene 15 yaşına basmış bir genç 18 yaşına gelse de bir daha asla tütün ürünü satın alamayacak.

Hükümet içinde de bu yasa tasarısı oldukça tartışılıyor. Eski İngiltere Başbakanı Liz Truss, Muhafazakar Parti içinde bu yasa tasarısına karşı çıkanlar arasında yer alıyor. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ise “Eğer çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak istiyorsak sigara içmenin öldürücü etkisini göze alarak buna yönelik adımlar atmalıyız” diyor.

Yine de yasa tasarısının parlamentodan geçmesi bekleniyor. Ülkenin en büyük muhalefet partisi İşçi Partisi, yasa tasarısının öngördüğü yasakları destekliyor gibi duruyor.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.