Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından: Adalet Bakanı, Fenerbahçe ve Trabzonspor’dan peş peşe açıklamalar – PFDK sevkleri nasıl olacak?

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olayların yankıları devam ediyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un açıklamalarının ardından gözler PFDK sevklerine çevrildi. 

Yılmaz Tunç: “Taraftar da olsa futbolcu da soruşturulur”

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının yankıları hala devam ediyor. Fenerbahçe’nin 3-2 kazandığı maç sonrasında çıkan olaylar, Türk futbolunda büyük yaralar açtı. Trabzonsporlu taraftarların sahaya girmesiyle başlayan süreçte; taraftarlar ve Fenerbahçeli futbolcular arasında çıkan kavga pek çok soru işaretini de beraberinde getirdi.

Söz konusu soru işaretlerini gidermek adına konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, dün (19 Mart) yaptığı ilk açıklamada “Meşru savunmanın da ötesine geçip karşı tarafa zarar verecek kendi savunmanın ötesine giden bir durum söz konusu mu? Bir saldırı var mı? Taraftar da olsa futbolcu da olsa her iki taraf içinde bir suç işlenmişse soruşturulur” ifadelerini kullandı.

“Söz konusu Fenerbahçe ise bu tavır ve yaklaşımlara alıştık”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamaları, kısa süre içerisinde büyük ses getirdi. Fenerbahçeli taraftarlar, bu açıklamaya çok sert şekilde tepki gösterirken; sarı-lacivertli kulüpten de cevap gecikmedi. 

Fenerbahçe’nin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a cevabı şu şekilde:

“Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’un bugün basına yansıyan aşağıdaki açıklamalarını üzüntü ile takip ettik.

Sayın Bakanımız tarafından dile getirilen; “Görüntüler izlenir. Bu görüntüleri değerlendirecek olan Cumhuriyet Savcılığı. Meşru savunmanın da ötesine geçip karşı tarafa zarar verecek kendi savunmanın ötesine giden bir durum söz konusu mu? Bir saldırı var mı? Taraftar da olsa futbolcu da olsa her iki taraf içinde bir suç işlenmişse soruşturulur.” sözleri

Maç boyunca, 90 dakikanın ilk saniyesinden son anına kadar sahaya atılan su şişeleri, kesici aletler, çakmakların, metal paraların olduğu ortamda oyunu oynamaya çalışan,

Sahaya atılan meşaleyi eliyle kaldırıp saha dışına atma bilincinde olan, tüm bu baskı, tahriklere rağmen oyuna, sahadaki mücadeleye zarar vermemek adına en ufak reaksiyon dahi göstermeyen Futbol Takımımıza, Teknik Ekibimize ve camiamıza yapılan bir haksızlık olarak kabul ediyoruz.

Sayın Bakanımızın bu konuda yaşanan tüm bu olayların mağduru ve tek masum tarafı olan Fenerbahçe’yi hedef almayı fırsat kollayanların konuyu çarpıtmalarına izin verecek açıklamaları bizi derinden yaralamıştır.

Söz konusu Fenerbahçe ise bu tavır ve yaklaşımlara alışık olmak zorunda bırakılmamız, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak yıllardır anlatmaya çalıştığımız durumdur.”

Yılmaz Tunç: “Futbolcularla ilgili soruşturma söz konusu değil”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Fenerbahçe’nin açıklamasının ardından kameraların karşısına geçti. Futbolcularla ilgili soruşturmanın söz konusu olmadığını belirten Tunç, yaşanan olaylara ilişkin 38 kişinin kimliklerinin tespit edildiğini ve bunlardan 12’sinin gözaltında olduğunu söyledi.

Yılmaz Tunç, Fenerbahçe’ye cevap olarak “Bir yanlış anlama söz konusu. Fenerbahçe kulübümüzün bir açıklaması olmuş. Bizim, futbolculara yönelik soruşturma açıldığına yönelik beyanımız söz konusu değil. Sosyal medyadaki paylaşımlar sonrası oluşan yanlış anlamadan kaynaklandığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor’dan basın toplantısı kararı

Trabzonspor Divan Başkanlı Kurulu, bordo-mavili kulübün başkanı Ertuğrul Doğan’ın bugün saat 15.00’te bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu’ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Hafta sonu oynanan maç sonrasında kamuoyunda Trabzon ve Trabzonspor’a yönelik yer alan eleştiriler ve yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Kulüp Başkanımız Ertuğrul Doğan’ın da iştiraki ile geniş katılımlı basın toplantısı düzenlenecektir.”

PFDK sevklerinde sürpriz gelişme

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olayların ardından gözler Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Hukuk ve Disiplin kurullarına çevrildi. Ancak Hukuk Kurulu’nun yapacağı sevkler sonrasında gerekli cezayı verecek olan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nda (PFDK) beklenmedik bir gelişme yaşandı.

NTV’den Gürkan Ak’ın haberine göre; kapsamlı incelemenin devam etmesi açısından Trabzonspor-Fenerbahçe maçı ile ilgili PFDK sevkleri dün (19 Mart) açıklanmadı. Söz konusu sevklerin gün içerisinde yapılması bekleniyor. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.