Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özel’den Erdoğan’a “emekliye zam” çağrısı: “Samimiysen gel, bu insanların yüzünü güldürelim”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “emekliye zam” çağrısı yaptı. “Samimiysen gel hadi. Bu insanların yüzünü güldürelim” diyen Özel, seçimden sonra yapılacak zammın inandırıcı olmayacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Giresun ve Trabzon’da halk buluşmalarına katıldı. Erdoğan’a seslenen Özel, “Herkesin keyfi yerinde, emekliyi Özgür Özel kışkırtıyor” diyerek tepki gösterdi. 

Emekliye zam çağrısı yapan Özel, “Samimiysen gel hadi. Bu insanların yüzünü güldürelim. Eğer bu zammı yapacaksan, seçimden önce gelip o zammı yapacağız. Öbür türlü ben zam yapacağım, siz inanın derseniz, artık bu insanların boş lafa da tutulmayacak sözlere de karnı tok. Başka tarafa kardeşim” dedi. 

“Emekli maaşı 1,5 asgari ücretti”

“Bundan 22 yıl önce AKP geldiğinde en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti” diyen Özel, şöyle konuştu: 

“Yani size hiç dokunmasa, karışmasa bugün asgari ücret 17 bin lira, 26 bin lira emekli maaşı alacaktınız. Allah var 26 bin lira hiç fena emekli maaşı olmazdı, en düşüğü için. Ama bugün 0,59. Yani asgari ücretin yüzde 59’unu size veriyorlar. Bu öyle ufak ve tefek bir şey değil. 

Bakın 3 Kasım 2002 tarihinde en düşük emekli maaşını alan emekli maaşını çekse, şuradaki kuyumcuya gitse tam 8 çeyrek altın alıyor. Bugün 10 bin lira ile 2,5 çeyrek altın alamazsınız. Yani 5,5 çeyrek altın kayıp. Bir emekli Giresun’da bir çeyrek altını cebinden düşürse, çantasından düşürse, eve varsa fark etse deli çıkar gider her tarafta onu arar. 

“Emekliler her ay 5,5 çeyrek altın kaybetti”

“Bir emekli değil bütün emekliler, bir sefer değil her ay, bir altın değil 5,5 çeyrek altın kaybetmiş durumdalar” diyen Özel şöyle devam etti:

“Şimdi emeklilere soruyorum, bir altın düşürsen gidip düşürdüğün yerde ararsın. Bir şey kaybedildiği yerde bulunur. Siz ayda 5,5 çeyrek altını nerede kaybettiniz, sandıkta. Nerede bulacağız, önümüze gelen ilk sandıkta.”

“Milliyetçilerden oy almaya geliyoruz”

“Biz sadece sosyal demokratlardan değil, milliyetçi demokratlardan, ülkücü kardeşlerimizden, muhafazakar demokratlardan oy almaya geliyoruz” diyen Özel şöyle devam etti:

“Bizim partimiz onlar gibi küfrün, hakaretin, korkunun ittifakı değil umudun ve gelecek güzel günlerin ittifakıdır. Onların ittifakının adı değil ama bizim ittifakımızın adı Türkiye ittifakıdır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.