Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zaten ücretsizdi: Kurum, 65 yaş üstü İstanbulluya Adalar’a ulaşımı ücretsiz yapmayı vaat etti

AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, 65 yaş üstü vatandaşların Adalar vapuruna ücretsiz bineceğini söyledi, “Adalar’a gelen vatandaşlarımız 65 yaş üstü büyüklerimiz İstanbul’da nasıl ücretsiz seyahat ediyorlarsa, Adalar’a gelirken de ücretsiz bir şekilde Adalar’a gelebilecek” dedi. Fakat İstanbul’da 65 yaş üstü vatandaş Ücretsiz Seyahat Kartı’yla seyahat edebiliyor.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Büyükada’da Ak Nokta’yı ziyaret etti.

Burada vaatlerini anlatan Kurum, 65 yaş üstü vatandaşın Adalar vapuruna ücretsiz bineceğini söyledi. Ancak 65 yaş üstü İstanbulluya ulaşım zaten ücretsiz.

Şehir Hatları A.Ş.’nin açıklamasına göre vapura binmek isteyen 65 yaş ve üstü yolcular, Ücretsiz Seyahat Kartı ile yolculuk yapabiliyor. Kartı henüz alamayan yolcular ise nüfus cüzdanlarını göstererek ücretsiz yapabiliyor.

“Adalar’da yaşamak külfet olmayacak”

Kurum’un açıklaması şöyle:

“Adalar’da yaşamak külfet olmayacak. Adalar’da yaşayan halkımız buraya gelirken toplu ulaşım ile alakalı veya vapurlarla alakalı bu sorunları yaşamayacak. Adalar’a gelen vatandaşlarımız 65 yaş üstü büyüklerimiz İstanbul’da nasıl ücretsiz seyahat ediyorlarsa, Adalar’a gelirken de ücretsiz bir şekilde Adalar’a gelebilecek. Göreve gelir gelmez aktarmalı yolculuklarda deniz ulaşımı ücretsiz hale gelecek. Otobüsten diğer otobüse gider ve oradan da deniz yoluyla bir aktarma yapmak zorunda kalıyorsa vatandaşımız Adalar’a gelirken bu aktarmayla alakalı herhangi bir ücret İstanbul’un her yerinde olduğu gibi Adalar’da da alınmayacak.”

Kurum’un bu sözleri sosyal medyada tepki çekti. İstanbulkart’ın 65 yaş üstüne ücretsiz olması yönündeki uygulama, Adalar vapurunda da devam ediyor. Sosyal medya kullanıcıları Kurum’un bu sözlerini paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.