Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Başkenti yönetmeye aday Altınok mirasyedi mi emlak baronu mu?

Gazeteci Murat Yetkin, AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok’un malvarlığının tartışma yaratmasının ardından YetkinReport’a yazdı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın malvarlığını açıklamasının ardından AKP’nin büyükşehir için aday gösterdiği Turgut Altınok’un da duyurmak zorunda kaldığını hatırlatan Yetkin, “Türkiye’nin sessiz zenginlerinden bir emlak baronu olduğu ortaya çıktı” dedi.

Yetkin, Altınok’un Ankara’da 22 arsa, 11 konut, 2 bina, 1 benzin istasyonu ve 25 tarlanın yanı sıra, aile şirketleri üzerine 67 ev ve 5 dükkânı “Babamdan kaldı” açıklamasını hatırlattı.

Yetkin, Altınok’un, gazeteci Murat Ağırel’in ortaya attığı Antalya’da 600 dairenin daha sahibi olduğu iddiasıyla boğuştuğunu da söyledi.

“Merak ediyorum acaba Altınok’un başka şehirlerde de babadan miras kalan gayrı menkulleri var mı?” diye soran Yetkin, şöyle devam etti:

“Mansur Yavaş, daha bu 600 daire iddiası ortaya atılmadan önce ‘Mal varlığını tam olarak açıklamadığı kanaatindeyim’ demiş ve kinayeyle eklemişti: ‘Sekiz kardeşi var. Ailesi 9 çocuktan her birine bu kadar mal bıraktıysa tebrik ediyorum.’ Ankara’nın Bala ilçesinin Aşıkoğlu köyünden baba Mehmet Altınok ve anne Zülviye Altınok, 10 Ocak 1986 günü Umre yolundayken Kerbela yakınlarında bir trafik kazasında Ankaralı diğer 21 kişiyle birlikte hayatlarını kaybetmişler. Bu demektir ki, şimdi malvarlığını açıklamak için oğlu Turgut tarafından adres gösterilen müteveffa Mehmet Altınok, 1986 başına dek edinmiş bütün bu taşınmazları. Ülkü Ocakları kökenli Turgut Altınok, o tarihte 24 yaşında ve iki yıldır (12 Eylül rejimince kapatılan MHP’nin yerine kurulan) Milliyetçi Çalışma Partisi Ankara İl Başkanıydı. 1994’te MHP’nin Keçiören Belediye Başkanı seçildi. 1999’da MHP onu yeniden aday göstermeyince geçtiği Fazilet Partisinden, 2004’te AK Parti, 2013’te BBP, 2019’da yeniden AK Parti’den Keçiören Belediye Başkanı seçildi Partiler-üstü Keçiören Lordu da diyebiliriz.”

Ankara’yı 25 yıl yöneten Melih Gökçek’ın oğlu Osman Gökçek’e de değinen Yetkin, Melih Gökçek’in oğlunu AKP milletvekili yaptıktan sonra ABB Başkanı yapmak istediğini söyledi. “Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan ne onu ne de önceki Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’yi uygun buldu; Altınok’ta karar kıldı.

Erdoğan’ın, CHP’nin yeniden aday gösterdiği Yavaş’ın karşısında AK Parti adayı olarak Altınok’u çıkarmak için ne kadar ince eleyip sık dokuduğunu bilemem. Gerçi 31 Mart yerel seçimi süreci her parti için aday tercihlerinde skandallara, iddialara sahne oluyor. Ama Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan’ın 23 Mart günü Ankara seçim mitinginde birlikte kürsüye çıktığında içinden nelerin geçeceğini doğrusu merak ediyorum.

Bu kadar süredir belediyeden harcırah almadığını söylüyor Altınok. Herhalde baba mirası yiyerek geçindiğini, belediyeye muhtaç olmadığını söylemek istiyor; buna inanmamızı bekliyor.”

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.