Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a: “Senin metro konusunda ağzını açmaya hakkın yok”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, rakibi Murat Kurum’a seslendi. Göreve geldiklerinde durmuş 10 metro hattı inşaatı devraldıklarını söyleyen İmamoğlu, “5 yılda tam 65 kilometre metro bitirdik. 62 tane metro durağı açtık. Bize 70 milyon Euro borç bırakmışsın. Senin metro konusunda gerçekten ağzını açmaya hakkın yok. Ayıp” dedi.

Yerel seçimlere günler kala siyasetin İstanbul ayağında “metro” tartışmaları sunuyor. Ekrem İmamoğlu 5 yılda 65 kilometre metro bitirdiklerini söylerken, Murat Kurum bu metroların zaten önceki İBB yönetimleri tarafından yapıldığını, İmamoğlu’nun sadece 8 kilometre metro inşa ettiğini söylüyor.

Bayrampaşa’da konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve geldiklerinde yüklenici şirketlere olan 70 milyon Euro borç devraldıklarını söyledi.

İmamoğlu “Biz ne yaptık biliyor musunuz? O borçların hepsini ödedik. Bütün sorunları çözdük ve 5 yılda tam 65 kilometre metro bitirdik” diyerek rakibi Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum’a seslendi:

“Bize 70 milyon Euro borç bırakmışsın. Senin metro konusunda gerçekten ağzını açmaya hakkın yok. Ayıp.”

“Bir avuç insana bu millet oy moy vermez”

“İstanbul’u rotasından çıkarıp, israf ve ihanet dönemine geri döndürmeye heves eden o bir avuç insana, bu millet oy, moy vermez” diyen İmamoğlu şöyle devam etti:

“Bu millet, kapıyı gösterir, kapıyı. Biz 31 Mart’ta ne yapacağız biliyor musunuz? İsrafı, ihaneti, kumpası, yalanı, bütün bu işlerini, hepsini, Allah’ın izniyle, milletin gücüyle tarihe gömeceğiz, tarihe. Onlara oy vermemek yetmez. Oylarınızı, güçlerinizi tek bir odakta birleştirin.

Zaman, particilik yapma zamanı değil. Zaman, pireye kızıp yorgan yakma zamanı asla değil. Şimdi hep birlikte, az önce anlattığım, o güçlü İstanbul ittifakı, vicdan ittifakını, memleketin geleceğinin en güçlü birlikteliği olan halkçı ittifakını birleştirip, büyütme zamanı. Kumpaslarla, kurgularla, kışkırtmalarla milletin iradesini etkilemeye kalkanlara ders verme zamanı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.