Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off eşleşmelerinde TBF’nin hatası: Normal sezonu aynı dereceyle bitiren takımların sıralaması karıştı

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi normal sezonu sona ererken, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) bir skandala imza attı. Normal sezonu 19-9’luk dereceleri ile aynı puanda tamamlayan OGM Ormanspor ve Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor, iki averajları da eşit şekilde tamamladı. Genel averajda ise İzmit ekibi üstün olmasına rağmen, TBF tarafından açıklanan puan durumu ve play-off eşleşmelerinde OGM Ormanspor üstün gösterildi.

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi normal sezonu sona ererken, Türkiye Basketbol Federasyonu bir skandala imza attı. Normal sezonu 19-9’luk dereceleri ile aynı puanda tamamlayan OGM Ormanspor ve Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor, iki averajları da eşit şekilde tamamladı. Genel averajda ise İzmit ekibi üstün olmasına rağmen, TBF tarafından açıklanan puan durumu ve play-off eşleşmelerinde OGM Ormanspor üstün gösterildi.

Normal sezonu 19-9’luk dereceleri ile üçüncü ve dördüncü sıralarda tamamlayan iki ekip arasında, oynanan iki maçta da ev sahibi ekipler dörder sayılık galibiyetlerle sahadan ayrılmıştı ve ikili averajda da eşitlik bozulmadı. 

OGM Ormanspor 82-78 Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor 
Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor 69-65 OGM Ormanspor

Ancak genel averajda ise 2326 sayı atıp potasında 2167 sayı gören İzmit ekibi sezonu 159 averajla tamamlarken, 2250 sayı kaydederken 2154 sayıya izin veren OGM Ormanspor 96 averajla sezonu noktaladı. Bu şartlar altında normal sezonu üçüncü sırada tamamlaması gereken ekip Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor olması gerekirken, TBF yapmış olduğu hata sonucunda lig üçüncüsü olarak OGM Ormanspor’u ilan etti. 

TBF’nin yanlış hesaplaması sonucunda sezonu üçüncü sırada tamamlayan OGM Ormanspor, play-off çeyrek finallerinde altıncı ÇBK Mersin ile eşleşirken, dördüncü sırada tamamlayan Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor ise beşinci Galatasaray Çağdaş Faktoring ile eşleşti.  

Kaynak: Basketfaul

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.