Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan, Kurum için çalışan bakanlara: “Adayınızı bu kadar küçük düşürmeyin, yazık”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bakanların İstanbul’a gelerek rakibi Murat Kurum için çalışmasını eleştirdi, “Ama adayınıza yazık, adayınıza. Bu kadar küçük düşürmeyin. Ankara’dan toplanmış gelmişler. Ne biliyor musunuz? Bunların derdi milletin seçim kazanması değil. Bunların derdi bir avuç insanın seçim kazanması” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Silivri Belediye Başkan adayı Bora Balcıoğlu ile birlikte Silivri Sahili’nde halk buluşmasına katıldı.

“Adayınızı küçük düşürmeyin”

İmamoğlu, bakanların İstanbul’a gelerek AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum için seçim çalışmasına katılmasına sert tepki gösterdi. “Adayınız bu kadar küçük düşürmeyin” diyen İmamoğlu, bakanların, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan korktuğunu söyledi:

“Bütün bakanlar burada. Dışişleri Bakanı burada. İçişleri Bakanı burada. Yetmez, Sağlık Bakanı burada. Daha da yetmez. Adalet Bakanı burada. Yahu hepiniz toplandınız, geldiniz. Ama adayınıza yazık, adayınıza. Bu kadar küçük düşürmeyin. Ankara’dan toplanmış gelmişler. Ne biliyor musunuz? Bunların derdi milletin seçim kazanması değil. Bunların derdi bir avuç insanın seçim kazanması. Korkuyorlar. En çok de neyden korkuyorlar  biliyor musunuz? Bir kişiye hesap verememekten. Bizim bir tek Allah korkumuz var. Bir de milletimize mahcup olma korkumuz var.”

“Listeyi verseniz okuyamaz”

Murat Kurum’un gaflarına atıfta bulunan İmamoğlu, “Bunların belediyecilik notu sıfır. Ama biz Allah’ın izniyle sizlere güzel hizmetler verdik. Vermeye devam edeceğiz. Selimpaşa’dan Ortaköy’e, Kadıköy’den Çanta’ya, Seymen’den Silivri’nin merkezine… Ben bu köylerin hepsini sayarım. O bir tane sayamaz, onu söyleyeyim. Listeyi verseniz okuyamaz. Vallahi bak, Ortaköy deseniz zanneder ki bu Beşiktaş’taki Ortaköy, üstünü çizer. Kadıköy deseniz öbür Kadıköy zanneder, üstünü çizer. Arkadaşlar yanlış yazmışlar der” dedi.

“Herhalde metroların güvenlik şefi olacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kurum’a “Metrolara sahip çık” sözlerini hatırlatan İmamoğlu, ” Yahu sanki kendi babasının malına sahip çıkacak. Onu yapan bakanlık kimin?  Milletin, benim, senin. Bizim yaptığımız metrolar kimin? Senin, benim, milletin. Ben da dedim ki, yeni görevi belli oldu. İstanbul merkezden Gayrettepe’den Halkalı’dan İstanbul Havalimanı’na gidecek metroların herhalde güvenlik şefi yapacak onu dedim. Bu kadar anlayışları bozulmuş bir düzenin artık kendi görevlerini hatırlama zamanı” diye konuştu.

“Kanal İstanbul’u yapmaya mecburdurlar”

İktidarın gündeminde Kanal İstanbul Projesi olduğunu söyleyen İmamoğlu, Silivrililere, “Gündemlerinde yokmuş gibi davranıyorlar ama inanmayın. Çünkü onlar Kanal İstanbul’u yapmaya mecburdurlar. Ne büyükşehir adayları ‘Kanala karşıyım’ diyebilir, ne de Silivri’deki, ne başka bir yerdeki. Diyemezler, korkarlar fırça yerler” diye seslendi.

“Onlar kanal diyor, biz İstanbul” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“İhalelere devam ediyorlar. Verilmiş sözleri var, taahhütleri var. Hem de çoğu yurtdışından. Buradan da değil. Ondan İstanbul’un kaynaklarını yerli, yabancı bir avuç insana aktarmaya çalışıyorlar. Vatandaşa kaşıkla verdiklerini kepçeyle geri alıyorlar. Size söz, şad olsun, görevimin son anına kadar milletimin en zor anında yanında olacağım. Milletin parasını, millete vereceğiz. Ben İstanbul’un muhafızı olmayı, bu şehrin doğal ve tarihi zenginliklerine gözüm gibi bakmayı bilirim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.