Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özgür Özel: “Erdoğan, 11 ayda dokuz kez faiz artırıldı, hiç sesin çıkıyor mu?”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizin yükselmesine yorum yapmamasını eleştirdi, “Öldürdün milleti, bitirdin milleti, yüzde 50’ye çıkardın faizi, şimdi oturmuş, hâlâ daha bu milletten oy istiyorsun” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa ve Denizli’de halk buluşmasına katıldı.

Denizli’deki konuşmasında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Özel, faiz artırımını eleştirdi:

“Bizim ekonomist, ‘enflasyon sebep değil, sonuçtur. Esas sebep faizdir. Faizi artırmakla enflasyon düşmez, aksine faizleri inadına indireceğiz. Nas ortada, dine aykırı’ dedi. Şimdi yeni gelen Merkez Bankası Başkanı ve yeni gelen Bakan o politikalara irrasyonel diyor, yani akıl dışı. Onları terk ettik diyorlar ama iş işten geçti. Faizi artırıyorlar ama enflasyonu o kadar kolay düşüremiyorlar. En nihayetinde faiz oldu, 50. ‘Bunu bana yaptıramazsınız’ diyen Tayyip Erdoğan, 11 ayda dokuz kez faiz artırıldı, hiç sesin çıkıyor mu? Öldürdün milleti, bitirdin milleti, yüzde 50’ye çıkardın faizi, şimdi oturmuş, hâlâ daha bu milletten oy istiyorsun.”

Özel, Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen halk buluşmasında konuştu.

İttifak uğruna önceki yerel seçimlerde İYİ Parti’ye oy verdiğini söyleyen Özel, “Bugün partinin genel başkanı bundan önceki yerel seçimde üç oyunu bir başka partiye verdi. Ne diye? Manisa diye. Ne diye? İYİ Parti ile ittifak kurduk onlar kazansın diye. Maalesef benim ilçemde, Yunusemre’de yedi oy farkla ve Şehzadeler’de 2 bin oy gibi bir farkla buraları İYİ Parti kaybetti” dedi.

“Oyumu İYİ Parti’ye verdim”

Özel, şöyle devam etti:

“Hem Şehzadeler’de hem Yunusemre’de hem büyükşehirde bir büyük ittifak için fedakarlık yaptık. Dediler ki Özgür Özel, bağrına taş basacaksın, memleketini İYİ Parti’ye bırakacaksın. Dedik ki madem ittifaktır, madem memleketimizi Türkiye’nin pek çok memleketini de ehli namus insanlara emanet edeceğiz peki dedik. Özgür Özel kardeşiniz, bakın dünya siyaset tarihinde belki ilktir, bugün partinin genel başkanı bundan önceki yerel seçimde üç oyunu bir başka partiye verdi. Ne diye? Manisa diye. Ne diye? İYİ Parti ile ittifak kurduk onlar kazansın diye. Maalesef benim ilçemde, Yunusemre’de yedi oy farkla ve Şehzadeler’de 2 bin oy gibi bir farkla buraları İYİ Parti kaybetti.”

“İttifak kuramadık”

Özel, bu seçimde ittifak kurulamadığını hatırlatarak, “Biz elimizden geleni yaptık, sözümüzü tuttuk. Şimdi bu seçimlerde yine ittifak olabilirdi, olmadı. Hak veriyoruz, anlayış gösteriyoruz. Ankara’da, yukarıda ittifak kuramadık. İş ittifakın gönüllerde, sandıklarda kurulmasına, Manisa’nın yıllardır Yunusemre’yi kahredenden kurtulmasına, Şehzadeler’de yeni bir hikâyenin başlamasına ihtiyaç var” diye konuştu.

İYİ Partililerden oy istedi

Özgür Özel, Şehzadeler Belediye Başkan adayı Gülşah Durbay’ın kazanması için İYİ Partililerden oy istedi:

“Bütün anketlerde Gülşah Durbay birkaç puan önde AK Parti ile yarışıyor. Eğer kazanma potansiyelleri olsa, Ankara’da da teklif etmiştim, birlikte olalım. Bir ilçeyi verelim, bir ilçeyi alalım. Ama o günlerde dinletemedim. Ama şimdi bu ilçede Gülşah Durbay önde gidiyor, AK Parti’yle yarışıyor. Maalesef İYİ Parti kazanmıyor ama Gülşah’a destek verirse kazandırıyor, kendi adayında kalırsa kaybettiriyor. Ben İYİ Partililerden, iyi insanlardan, hiçbir yerde yapmadığım şeyi burada kendi memleketimde sizin evladınız için istiyorum. Gülşah Durbay’a destek istiyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.