Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YRP’nin Şanlıurfa mitingi | Mehmet Kasım Gülpınar: “Bu seçim, AKP ile bizim aramızda geçiyor”

Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa mitinginde konuşan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Kasım Gülpınar, bu seçimin AKP ile kendileri arasında geçeceğini söyledi. Partinin lideri Fatih Erbakan ise şehirlere hizmet vereceklerini anlattı.

Yeniden Refah Partisi, Şanlıurfa’da miting düzenledi. Mitingde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Kasım Gülpınar ve partinin lideri Fatih Erbakan konuştu.

“Seçim iki zihniyet arasında geçiyor”

Sahneye ilk çıkan Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfa’da seçimin AKP ile Yeniden Refah Partisi arasında geçtiğini söyledi:

“Şanlıurfa’da seçim, eğer AK Parti ile herhangi bir parti arasındaysa, eğer bizim yüzümüzden başka bir parti kazanacaksa, gelin şöyle yapalım: Tarafsızlığı, nesnelliği, herkesin kabul ettiği araştırma şirketi gelsin. Eğer bu ankette seçim AK Parti ise Yeniden Refah Partisi arasında geçmiyorsa ben kendi adıma namus ve şeref sözü veriyorum, gereğini yapacağım. Bu seçim, iktidarın bütün gücünü kullanan, her şeyiyle bugün sokağa dökülen, her gün bir bakanın geldiği ve bütün kaynakların hoyratça harcandığı bir AK Parti ile bizim aramızda, yani iki zihniyet arasında geçiyor.”

Gülpınar, Şanlıurfa’da ayrımcılık yapanlara karşı mücadele edeceğini vurguladı, “Bu coğrafyada yerli-yabancı ayrımı yapanlar, Kürt, Arap, Sünni, Zaza ayrımı yapanlar bilsinler ki Şanlıurfa bu oyuna prim vermez. Bu şehrin tarihine, yapısına ve geleceğine yapılan en büyük ihanet ve kötülük, bu ırkçı ve ayrımcı söylemi alevlendirmektir” diye devam etti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da sahneye çıktı. Rant belediyeciliğinden milletin bıktığını söyleyen Erbakan, “Milletimiz neden Yeniden Refah’a koşuyor? Çünkü bu millet rantçı belediyeden bıktı artık. Değişim istiyor, samimi, dürüst, tevazu sahibi belediye başkanları istiyor. Milletin derdi ile dertleneceğine kendi makam aracı ile dertlenen, millet ile arasına mesafe koymuş belediyeleri istemiyor” dedi.

Erbakan şehirlerde hizmet vereceklerini, “İstanbul’da biz belediyeyi aldığımız zaman, 1994 ruhunu arayanlar, Ömerleri arayanlar, o günleri çok iyi düşünmesi lazım. Orada temizlik işçileri grev yapıyordu, çöpler toplanmıyordu. Kim topladı çöpleri? Yeniden Refah Partisi sokak sokak İstanbul’un çöplerini topladılar” örneğiyle anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.