Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu: “Vatandaşın yaşadığı geçim krizi ‘ekonomik afet'”

Mevcut İBB Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, vatandaşın yaşadığı geçim krizini, “ekonomik afet” olarak tanımladı. “Bugün milletimin her ferdi, geçim sıkıntısı yaşamasa, zengin olsa, refah içinde yaşasa, ben o gün seçim kaybedeyim, umurumda olmaz” dedi. İmamoğlu, umurunda olanın, milletin huzurlu ve mutlu olması olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimlere bir hafta kala 2019’dan önce belediye başkanlığını yaptığı Beylikdüzü’nde halka buluştu.

İBB Başkanı’nın gün içindeki ilk durağı Beylikdüzü Kırlangıç Evleri Teslim Töreni’ydi. Burada konuşan İmamoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez” sözlerini hatırlatarak, “Niyetler iyi değilse hükümet ile belediyelerin aynı partiden olmasının hiçbir faydası yok. Sadece vatandaşın zararını büyütürler” dedi.

“Ekonomiyi perişan ettiler”

Bakanlığın verdiği kira yardımlarıyla bir oda bile tutulamayacağını söyleyen İmamoğlu, “Dar gelirli emeklilerimizin, inşaat maliyetinin yüzde 65’ini biz karşılayacağız. Riskli bina ilan edilen yapılara bakanlığın verdiği beş bin 500 lira kira yardımı var. O paraya oda bulamıyorsun İstanbul’da. Ekonomiyi perişan ettiler. Biz bu eksikliği gördük, yedi bin lira ekstra kira desteği vereceğiz. Hem ev sahiplerine hem de kiracılara destek vereceğiz” diye konuştu.

“Biz icraatçı, halkçıyız”

Törenin ardından Beylikdüzü Yaşam Vadisi’ndeki 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde düzenlediği halk buluşmasında konuşan İmamoğlu, İstanbul’un “kötü zihniyet” devrini 2019’da kapattığını dile getirerek, “31 Mart’ta tarihe gömeceğiz. Bizim yaptığımızı onlar yapamazdı. Yapmadı zaten. Onlar israfçı, rantçı. Biz ise icraatçıyız, halkçıyız” dedi.

Bu şehrin israfçılarla ve rantçılarla kaybedecek bir saniyesi bile yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 21 Ekim 2017’deki “40 kat, 100 kat binalar yapmak sizi medeni yapmıyor ama biz de bu tuzağın içine düştük. İstanbul gerçekten müstesna bir şehirdir. Ama biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hâlâ da ihanet ediyoruz. Ben de bundan sorumluyum” sözlerini hatırlatan İmamoğlu, “Onlar, kendileri bile itiraf ettiler, ‘ihanetçiyiz’ demediler mi? Bunların ruhunda ihanet, bizim ruhumuzda merhamet var. Bu şehrin israfçılarla ve rantçılarla kaybedecek bir saniyesi bile yok. Biliyorum, bu şehrin bir daha ihanete uğramasına, sizler asla izin vermeyeceksiniz” diye konuştu.

“Umurumda olan milletin huzurudur”

İmamoğlu, Beylikdüzü’nün ardından Pendik’te, Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Vatandaşın yaşadığı geçim krizini, “ekonomik afet” olarak tanımlayan İmamoğlu, “Bugün milletimin her ferdi, geçim sıkıntısı yaşamasa, zengin, müreffeh, refah içinde olsa, ben o gün seçim kaybedeyim, umurumda olmaz. Benim umurumda olan, bu milletin huzurlu ve mutlu olması. Bu şehrin şehre ihanet ettiğini ifade eden insanlardan kurtulması lazım. Bir daha onların ihanetine fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.