Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökhan Zan’ın suç duyurusu üzerine telefon görüşmesini kaydettiği iddia edilen Turgay Kocakaya tutuklandı

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için desteğini çektiği Gökhan Zan’ın kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydı hakkında yaptığı şikâyet üzerine açılan soruşturmada Turgay Kocakaya tutuklandı. Kocakaya iddialara göre, Zan ile telefonda görüştü ve bunu kaydetti.

TİP’in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için desteğini çektiği Gökhan Zan, tehdit ve şantaja maruz kaldığı iddiasıyla adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu. CHP’nin adayı ve mevcut HBB Başkanı Lüftü Savaş adına yanına gelen kişilerce adaylıktan çekilmesi yönünde kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğini öne süren Zan, sahte kayıtlarla itibarsızlaştırma yönünde şantajlara maruz kaldığını iddia etti.

Zan’ın avukatı Deniz Kızıl, müvekkili Gökhan Zan’ın kişisel verilerini hukuka aykırı olarak ele geçirerek, farklı montaj yöntemleriyle şantaj malzemesi yapıldığını belirterek, seçme ve seçilme hakkını ihlal eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Suç duyurusu sonrası İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Gökhan Zan adına AKP’lilerle pazarlık yaptığı yönünde bir telefon görüşmesi gerçekleştirip, bu görüşmeyi kaydettiği iddia edilen Turgay Kocakaya, gözaltına alındı ardından tutuklandı. Kocakaya’nın suç ortağı olduğu iddia edilen kuzeni Nihal Kocakaya’nın da polis tarafından arandığı belirtildi.

Ne oldu?

TİP, 17 Mart’ta bir açıklama yayınlayarak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiklerini duyurdu., Yazılı açıklamada, “Gökhan Zan’ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır. Gökhan Zan söz konusu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını partimize iletmişti” ifadelerine yer verildi.

Adaylıktan çekilmeyeceğini duyuran Zan ise “Çok net söylüyorum: Adayım ve çekilmiyorum” dedi. Zan, savcılığa yaptığı suç duyurusunda kendisinden 5 milyon TL para istendiğini, tehdit edilip, şantaja maruz kaldığını belirtti.

Daha sonra Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ve adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar önerildiğine yönelik ilk ses kaydı ortaya çıktı.

Yayımlanan ses kaydında, Turgay Kocakaya isimli kişi tarafından AKP Hatay İl Başkanlığı’ndan arandığı iddia edilen Zan’a, adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar öneriliyor, Zan ise 5 milyon dolar için pazarlık ediyor. 

Konuşmanın devamında, Zan olduğu iddia edilen kişi, TRT’de spor yorumculuğu ve Hatayspor’un sportif direktörlüğü gibi görevlerde bulunmak istediği dile getiriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.