Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özgür Özel’den Erdoğan’a “Hamza Dağ” göndermesi: “İzmir’e kayyum atamaya çalışıyor”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ’a tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversite’sine rektör atamasını örnek göstererek gönderme yapan Özel, “Hamza Dağ’ı da o atadı arkadaşlar. İzmir’e kayyum atamaya çalışıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, seçimlere bir hafta kala, İzmir’deki seçim mitinglerinde açıklamalarda bulundu.

Foça’da konuşan CHP Genel Başkanı, AKP’nin İzmir adayı Hamza Dağ’ın afişlerinde parti logosunu kullanmadığını, “bağımsız aday” gibi seçim kampanyası yaptığını vurgulayarak şunları söyledi: “İzmir’de rozeti çıkararak, bıyığı incelterek, genel başkanlarının fotoğrafını asmayarak bir yarışa girişenler var.”

Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversite’sine rektör atamasına değinerek “Boğaziçi Üniversitesi’nin rektörünü kim atadıysa Hamza Dağ’ı da o atadı. İzmir’e kayyum atamaya çalışıyor. Buna İzmir geçit vermeyecek” vurgusunu yaptı.

“Bu seçim sağ-sol seçimi değil, iyi hizmet edecek bir yöneticiyi başa geçirme seçimi”

Emeklilerin sorunlarına değinen Özgür Özel, simit fiyatları üzerinden örnek vererek, “Geçen sene beş liraydı, yedi bin 500 lira bin 500 simit ederdi. Bu sene gevrek 10 lira oldu, 10 bin liraya bin tane alıyorsun. Hesap bin 500 gevrek alandan bin gevrek alana gerilemiş. Bu kaybın adı birilerinin eliyle hepimizin cebinden zenginlere servet transferidir” dedi.

Yerel seçim mesajı veren Özel, “Bu seçim sağ-sol seçimi değil, bu seçim iyi hizmet edecek bir yöneticiyi başa geçirme seçimi. Bu seçim, pahalılıktan bıkmış, yoksullaştırılmış milyonların hükümete isyan seçimi” diye konuştu.

“Gençler, sakın enseyi karartmayın”

Foça’nın ardından Aliağa’daki mitingde gençlere seslenen Özel, “Sakın enseyi karartmayın. Bu güzel ülkeden ümidinizi kesmeyin. 31 Mart’ta hep birlikte sandığa koşalım. Oylarımızla ülkemize, partimize, geleceğimize sahip çıkalım” çağrısını yaptı.

“CHP’de herkese yer var”

Ardından Menemen’e geçen Özel, CHP’lilere seslenerek, “Bu partide herkese yer var. Ne görev biter, ne seçim biter, ne hizmet etmek isteyenin aşkına karşı kimsenin gücü yeter. Kırgınlık, küskünlük yerine böyle günlerde birlik ve beraberlik gerçek vatanseverliktir. Böyle davrananları yürekten alkışlıyorum, davranmayanları da hepinize bırakıyorum” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.