Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Can Atalay’dan Hatay halkına mesaj: “Soma’da, Aladağ’da, Gezi’de ne yaptıysam, Hatay halkı için de yaptığım budur”

Türkiye İşçi Partisi (TİP), milletvekilliği düşürülen Can Atalay’ın Hatay halkına mesajını paylaştı. Atalay mesajında “Soma’da, Aladağ’da, Gezi’de ne yaptıysam, Hatay halkı için de yaptığım budur. Vazgeçmeyin. Her gecenin bir sabahı, bu günlerin de bir sonu var” dedi.

TİP, X hesabındaki paylaşımıyla milletvekilliği düşürülen Can Atalay’ın Hatay halkına mesajını yayımladı. Atalay mesajında 6 Şubat depremlerine değindi, “Depremin değil ihmalin öldürdüğünü, bu ölümlerde yetkililerin ne kadar büyük payı olduğunu acı biçimde gördük. Bu acı tablo ise bizi daha büyük bir öfkeye, daha büyük bir hesaplaşma isteğine sevk etti. Sorumluların yanına bırakmayacağız” dedi.

“Gezi’de ne yaptıysam, Hatay halkı için de yaptığım budur”

Atalay şöyle devam etti:

“Soma’da, Aladağ’da, Gezi’de ne yaptıysam, Hatay halkı için de yaptığım budur. Çıkarılan imar aflarında payı olanların, insanları enkaz altında bırakan müteaahitlerin, buna imkan tanıyanların peşine düşmektir.”

“Her gecenin bir sabahı, bu günlerin de bir sonu var”

“Birbirimize sarılarak yaşamı yeniden kurmak bizim işimizdir” diyen Atalay, Hatay halkından vazgeçmemelerini istedi, “Her gecenin bir sabahı, bu günlerin de bir sonu var” dedi.

Mesajın tamamında ise şöyle dendi:

“Herkese kucak dolusu sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum.

Bugün bir büyük acının, yıkımın ve öfkenin yıl dönümü. Geçtiğimiz 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerde on binlerce yurttaşımızı kaybettik. Depremin değil ihmalin öldürdüğünü, bu ölümlerde yetkililerin ne kadar büyük payı olduğunu acı biçimde gördük. Bu acı tablo ise bizi daha büyük bir öfkeye, daha büyük bir hesaplaşma isteğine sevk etti. Sorumluların yanına bırakmayacağız.

Ben Hatay’ın oylarıyla seçip parlamentoda onların hakkının, hukukunun takipçisi olmakla görevlendirdiği bir avukatım. Soma’da, Aladağ’da, Gezi’de ne yaptıysam, Hatay halkı için de yaptığım budur. Çıkarılan imar aflarında payı olanların, insanları enkaz altında bırakan müteaahitlerin, buna imkan tanıyanların peşine düşmektir. On yıllardır toplanan deprem vergilerini çarçur edenlerden, ‘eğer bize oy vermezseniz size hizmet gelmez’ diyebilme cüretinde bulunanlardan hesap sormaktır. Onlar da bunu bildiği için bugün Hatay’da bir enkazın önünden değil, Silivri’de bir hücrenin içinden sesleniyorum size.

Acı yaşatmak, yıkmak ve talan etmek onların işidir ama acıyı paylaşarak hafifletmek, birbirimize sarılmak, yaşamı yeniden kurmak da bizim işimizdir. Sizden bir dostunuz, arkadaşınız, ağabeyiniz ya da kardeşiniz olarak isteğim şudur: Vazgeçmeyin. Her gecenin bir sabahı, bu günlerin de bir sonu var.

Sevgili aileme, Türkiye İşçi Partili yoldaşlarıma ve depremzede halkımıza yürekten selamlarımı iletiyorum. Hatay’ı yeniden kurmaya talip olan adaylarımıza başarılar diliyorum. Sizi çok seviyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.