Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan, İstanbul mitinginde sözünü etmediklerini Tokat buluşmasına taşıdı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Tokat mitinginde İstanbul ve Ankara’da yaşayan Tokatlılardan oy istedi. Erdoğan’ın gündeminde Büyük İstanbul Mitingi’nde sözünü etmediği yüksek enflasyon, bütçe imkânları ve DEM Parti vardı.

Yerel seçimlere bir haftadan az bir süre kala AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Tokat mitinginde halka hitap etti. Erdoğan, İstanbul ve Ankara’da ikamet eden Tokatlılardan Cumhur İttifakı için oy istedi, “İstanbul’da Tokat nüfusu yüksektir. İstanbul’daki tüm tanıdıklarınızı aramanızı istiyorum” dedi.

Konuşmasında yüksek enflasyona da değinen Erdoğan, “Fiyat istikrarı sağlanmadan yapılan maaş zamlarının nasıl eridiğini en iyi sizler biliyorsunuz” diye konuştu.

Türkiye’yi 10 büyük ekonomi arasında sokacakları sözünü yineleyen Erdoğan, “Enflasyon yılın ikinci yarısı düşecek. Alım gücü eskisinin üzerine çıkacak. Emeklilerin bayram ikramiyeleri de 2-5 Nisan’da hesaplara yatacak. Emeklilerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“CHP’nin DEM’le yol yürümesi anlaşılır değil”

CHP’nin DEM Parti ile ittifak yaptığını iddia eden Erdoğan, “Sırf üç-beş belediye fazla almak uğruna DEM’le girdikleri ittifaka kimlerin koçluk ettiğini görüyorsunuz, değil mi? Talimat nereden geliyor, Kandilden. Talimat Kandil’den uygulama İstanbul’dan. ‘DEM’ dediğiniz yapı, geçmişten beri partiymiş gibi davranan bir örgüt aparatıdır. Örgüt militanları tarafından tokatlanan siyasetçilerle particilik, belediyecilik yapılamaz. CHP’nin böyle bir partiyle yol yürüme hesabı anlaşılır değil” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.