Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Olivia Colman: “‘Oliver’ Colman olsaydım daha fazla para kazanırdım”

Oscar ödüllü Olivia Colman, film endüstrisindeki cinsiyete dayalı ücret eşitsizliğini eleştirdi. “Adım Oliver olsaydı…” diyerek sözlerine başlayan Colman, erkeklerin sektörde daha fazla kazandığını belirterek Hollywood’daki ücret eşitsizliğine dikkat çekti.

Oscar ödüllü İngiliz oyuncu Olivia Colman, CNN Dış Haberler Şefi Christiane Amanpour’un sorularını yanıtladı.

Hollywood’daki ücret eşitsizliği konusuna değinen Colman, “Erkek oyuncular daha fazla kazanıyor çünkü eskiden seyirciyi onların çektiği söylenirdi. Fakat yıllardır bu böyle değil, kadın oyuncular da en az erkekler kadar seyirci çekiyor. Yine de hâlâ kadınlara erkek meslektaşları kadar çok ödememek için bunu bir bahane olarak kullanıyorlar” dedi.

“Olivia değil, ‘Oliver Colman’ olsaydım şu anda kazandığımdan çok daha fazlasını kazanırdım” diyen Colman, aradaki ücret eşitsizliği farkını yüzde 12 olarak açıkladı.

Olivia Colman kimdir?

İngiltere Kraliyet Ailesi’nin anlatıldığı Netflix’in The Crown dizisinde Kraliçe II. Elizabeth’i ve The Favourite filminde de Anne Kraliçe’yi canlandıran Olivia Colman, kariyeri boyunca pek çok ödül kazandı.

Colman, Favourite’deki performansı ile Oscar’ı kazandı. Oscar’ın yanı sıra Altın Küre ve BAFTA ödüllerini de koleksiyonuna ekledi.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.