Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AREA Araştırma: İstanbul, Ankara ve İzmir’deki anket sonuçlarında CHP’nin adayları önde

Yerel seçimlere bir haftadan az bir süre kala AREA Araştırma, İstanbul Ankara ve İzmir’de yapılan yerel seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Buna göre üç büyükşehirde de CHP’li belediye başkan adayları İmamoğlu, Yavaş ve Tugay önde görünüyor.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi, kamuoyu anketleri de yakından takip edilmeye devam ediyor. AREA Araştırma, 31 Mart yerel seçimleri öncesi üç büyükşehir Ankara, İstanbul ve İzmir’de anket yaptı. Seçmene “Büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde oy tercihiniz ne olur?” diye soruldu.

Ankaralı seçmen yüzde 60,1 ile Mansur Yavaş diyor

AREA Araştırma’nın 23- 26 Mart 2024 tarihleri arasında Ankara’nın tüm ilçelerinde ikamet eden, 18 ve daha yukarı yaştaki 3 bin dokuz kişi ile sahada tablet bilgisayar yardımıyla yüz yüze uygulanarak gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre Ankaralı seçmenin oy tercihinde ilk sırada yüzde 60,1 ile CHP’nin adayı mevcut ABB Başkanı Mansur Yavaş geliyor. Yavaş’ı yüzde 30,5 oy oranı ile AKP’nin adayı Turgut Altınok takip ediyor.

Ankara’daki araştırmada kararsız/ hiçbiri diyenlerin oranı yüzde 10,5 olarak tespit edildi ve sonuçlar geçerli oylar üzerinden hesaplandı.

İstanbullu seçmen yüzde 42,8 ile Ekrem İmamoğlu diyor

AREA Araştırma’nın 23- 26 Mart 2024 tarihleri arasında İstanbul’un tüm ilçelerinde ikamet eden, 18 ve daha yukarı yaştaki 3 bin 38 kişi ile sahada tablet bilgisayar yardımıyla yüz yüze gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre İstanbullu seçmenin oy tercihinde ilk sırada yüzde 42,8 ile mevcut İBB Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu yer alıyor. İmamoğlu’nu yüzde 40 oyla AKP’nin adayı Murat Kurum, onu da yüzde 6,2 oy ile Yeniden Refah Partisi’nin adayı Mehmet Altınöz takip ediyor.

Ankara’daki araştırmada kararsız/ hiçbiri diyenlerin oranı yüzde 12,6 olarak tespit edildi ve sonuçlar geçerli oylar üzerinden hesaplandı.

İzmirli seçmen yüzde 42,8 ile Cemil Tugay diyor

AREA Araştırma’nın 23- 26 Mart 2024 tarihleri arasında İzmir’in tüm ilçelerinde ikamet eden, 18 ve daha yukarı yaştaki 3 bin 66 kişi ile sahada tablet bilgisayar yardımıyla yüz yüze gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre İzmirli seçmenin oy tercihinde ilk sırada yüzde 42,4 ile CHP’nin adayı Cemil Tugay yer alıyor. Tugay’ı yüzde 38,7 ile AKP’nin adayı Hamza Dağ takip ederken onu da yüzde 8 oy ile İYİ Parti’nin adayı Ümit Özlale takip ediyor.

İzmir’deki araştırmada kararsız/ hiçbiri diyenlerin oranı yüzde 14,9 olarak tespit edildi ve sonuçlar geçerli oylar üzerinden hesaplandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.