Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan: “Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başlamasıyla ellerinin rahatlayacağını söyledi. “Yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor” diyen Erdoğan, zamların kalıcı olması için önce enflasyonun kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Aksaray mitinginde konuştu. İstanbul’da pazar günü yaptığı mitingde ekonomiye dair konuşmayan Erdoğan, burada gündemine ekonomiyi aldı.

Enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığının çalışan ve emeklilere olumsuz etkilerine değinen Erdoğan, uygulanan ekonomi politikalarıyla bu durumun düzeleceğini ve hükümetin elini rahatlatacağını söyledi:

“Yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor. Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor.”

“Hep birlikte biraz sabredeceğiz”

“Hep birlikte biraz daha sabredeceğiz” diyen Erdoğan, ülkenin gücünden rahatsız olan çevreleri muhalefeti kullanarak karamsarlık oluşturmak istediğini belirtti:

“Amaçları Türkiye’yi mevcut kazanımlarından edecekleri bir güvensizlik ve istikrarsızlık iklimine sokmaktır. Gelip geçici sıkıntıları asırlık hedeflerin önüne koyarak milletimizle aramızı açabileceklerini sanıyorlar.

Biz bu senaryoyu defalarca gördük, vesayetin türlü tuzaklarıyla uğraşırken gördük, FETÖ’den PKK’ya, terör örgütlerinin saldırılarına karşı koyarken gördük. Emperyalistlerin ülkemize yönelik kuşatmalarını kırarken gördük. Bu oyunu hep beraber bozacağız.”

“Ülkemizi 3 kat büyüttük”

“Ülkemizi bugüne kadar 3 kat büyüttük” diyen Erdoğan gelecek dönem 2 kat daha büyüme yaşanacağını söyledi.

“Sadece kayıplarımızı telafi etmekle kalmayacak, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz” diyen Erdoğan, pazar günü yapılacak seçimin önemine vurgu yaptı:

“Önümüzdeki pazar günü sadece merkezin, ilçelerin ve beldelerin belediye başkanlarını seçmekle kalmayacaksınız, aynı zamanda sandıkta bize vereceğiniz güçlü destekle diğer mücadelelerimizde de işimizi kolaylaştıracaksınız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.