Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mikroscope’un 33. sayısı yayında: “8 Mart”

“Bakmak için değil görmek için” sloganıyla yola çıkan çevrimiçi edebiyat dergisi Mikroscope’un 33. sayısı yayında. Bu sayının teması: “8 Mart”.

Bu görselin Alt özniteliği boş. Dosya adı: IMG_5727-1200x474.jpg

Bu sayıda, Berfin Elif Şahin’in “Endülüs Başkentinde 8 Mart” adlı yazısını ve Özge Ercan’ın Sibel Oral ile “Zayi” isimli kitabı üzerine söyleşisini bulacaksınız. Ayrıca Mikroscope ekibi İş Sanat- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’ndaydı.

Öte yandan her ay düzenli olarak Özlem Akıncı ve Buket Arbatlı tarafından hazırlanan İki Kişiye Bir Hikâye programında “Boş Kafes” isimli öykü analizini ve Müge İplikçi’nin Zeytin Dalı’nda “PEN Türkiye Başkanı Zeynep Oral Anlatıyor” ve “Beyda Yıldız Anlatıyor: Siirt’ten Almanya’ya Uzanan Bir Hikaye | Duasız Ve Törensiz” adlı programlarını izlemek için YouTube kanalımıza abone olmayı; Mikroscopecast’in bu ayki bölümünde, dergimizin yazarlarından İris Şentürker, Deniz Altunay ile yazıyla tanışma süreci, piyano çalmanın yazmakla ilişkisi, 8 Mart’ın önemi, çağımızda kadın olmanı yeri ve Mikroscope’taki yazılarına dair hoş bir sohbet gerçekleştirdiği söyleşiyi dinlemek için de Spotify veya Apple Podcast gibi mecralarından Mikroscopecast’i takip etmeyi unutmayın.

E-bültenimize abone olmak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.

Mikroscope’u Instagram ve Twitter‘dan takip edebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.