Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BKT EuroCup yarı final serisi: Beşiktaş Emlakjet, Mincidelice JL Bourg en Bresse’e 86-74 kaybetti

BKT EuroCup yarı final serisi ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş Emlakjet deplasmanda Mincidelice JL Bourg en Bresse’e 86-74’lük skorla mağlup oldu. Üç maç üzerinden oynanan yarı final serisinin ikinci karşılaşması 29 Mart Perşembe günü saat 20.45’te Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

BKT EuroCup yarı final serisi ilk karşılaşmasında temsilcimiz Beşiktaş Emlakjet deplasmanda Mincidelice JL Bourg en Bresse’e 86-74’lük skorla mağlup oldu. Üç maç üzerinden oynanan yarı final serisinde ilk maçı kaybeden siyah-beyazlılar, serinin ikinci karşılaşmasına 29 Mart Perşembe günü saat 20.45’te Sinan Erdem Spor Salonu’nda çıkacak. Temsilcimizin ikinci maçtan galip ayrılması durumunda ise serinin üçüncü ve karar maçı 3 Nisan Çarşamba günü Fransa’da oynanacak.

Karşılaşmanın dengeli geçen ilk bölümünün ardından televizyon molasına 9-7’lik ev sahibi Mincidelice JL Bourg en Bresse üstünlüğü ile gidildi. Mola dönüşünde üstünlüğünü koruyan Fransız ekibi, ilk çeyreği 16-13 önde tamamladı. İkinci çeyreğe de iyi başlayan ev sahibi ekip, 11-0’lık seri ile ilk yarının bitimine 6:27 kala skoru 27-13’e getirdi. Devrenin son bölümünde Beşiktaş Emlakjet farkı kapatmaya çalışsa da, soyunma odasına 44-30’luk ev sahibi ekibin üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarıda ise karşılıklı basketlerle geçen ilk bölümün ardından, üçüncü çeyreğin bitimine 5:30 kala skor 55-40 iken Beşiktaş Emlakjet koçu Dusan Alimpijevic molasını kullandı. Mola dönüşünde Yiğit Arslan’ın iyi oyunu ile farkı kapatmayı başaran siyah-beyazlılar farkı 6 sayıya kadar indirdi ve son çeyreğe 62-56’lık ev sahibi ekibin üstünlüğü ile girildi. Son çeyreğe de 7-0’lık seriyle başlayan Mincidelice JL Bourg en Bresse, bitime 7:42 kala skoru 69-52’ye getirdi. Son bölümde temsilcimizin geri dönüş çabalarına rağmen üstünlüğünü korumayı başaran Fransız ekibi, karşılaşmadan 86-74’lük skorla galip ayrıldı. 

Mincidelice JL Bourg en Bresse’de Isiaha Mike 16 sayı ve 6 ribaund, Jequan Lewis 14 sayı ve 5 asist, Axel Julien 11 sayı, Bodian Massa 10 sayı ve 5 ribaund ve Bryce Brown da 10 sayı kaydetti. Beşiktaş Emlakjet’te ise Angel Delgado 15 sayı ve 16 ribaund, Marko Simonovic 14 sayı, Derek Needham 13 sayı ve 5 asist ve Matthew Mitchell da 10 sayı kaydetti.

Çeyrek skorları:

1P: 
16-13
2P: 28-17
3P: 18-26
4P: 24-18

Karşılaşmanın özeti:

Dün oynanan yarı final ilk maçlarında alınan sonuçlar:

İkinci maçların programı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.