Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu duyurdu: 2027 Avrupa Oyunları İstanbul’da düzenlenecek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2027 Avrupa Oyunları’na İstanbul’un ev sahipliği yapacağını açıkladı. 4 yılda bir yapılan, kıtanın en büyük olimpik organizasyonu olan Avrupa Oyunları’na yaklaşık 5 bin sporcunun katılması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanlık Binasında, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Ali Kiremitçioğlu, Avrupa, Dünya Şampiyonu Olimpik Kareteci Serap Özçelik Arapoğlu ve Avrupa, Dünya Şampiyonu Olimpik Tekvandocu Nafia Kuş Aydın’ın katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi. İmamoğlu, 2027 Avrupa Oyunlarının İstanbul’da yapılacağını duyurdu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamasında “İnanıyorum ki, bu büyük başarı, sadece kentimizin değil, spor camiamızın, ülkemizin, milletimizin ve devletimizin ortak bir zaferi olarak tarihteki yerini alacak. İBB ekipleri olarak, 2027 Avrupa Oyunları’nı çok titiz bir süreci geride bırakarak ülkemize kazandırdık” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimleri öncesi böyle bir duyurunun yanlış anlaşılmaması gerektiğinin altını çizerek “31 Mart yerel seçimleri öncesi sonuç vermesi bazılarının konuyu siyasi bulmasına da yol açabilir. Onlara herkesin bildiği ancak bazen çok da üzerinde durmadığı şu temel gerçeği hatırlatarak yanıt vermek istiyorum: ‘Spor, her zaman siyaset üstüdür’…. Önemli bir spor organizasyonunun bir kente kattıkları her türlü seçimin, oyun, partinin üzerindedir” dedi. 

İstanbul’un farklı spor branşlarının yer aldığı bir organizasyonu ilk kez düzenleyeceğini belirten Ekrem İmamoğlu, konuşmasında “Universiade’dan Formula 1’e, Şampiyonlar Ligi Finalleri’nden Dünya Basketbol Şampiyonası’na kadar yüksek dikkat ve özen gerektiren sayısız spor organizasyonunu eksiksiz düzenleyebilen bir ülkeyiz. Tüm bu tecrübelerimiz ve heyecanımızla hedefini 2036 Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları olarak koymuş ve objektif bir gözle değerlendirildiğinde tüm rakiplerimizden de önde olan bir kentiz… 2027 Avrupa Oyunları’nı el ele vererek, tarihin en iyisi olarak gerçekleştireceğimizden hiç şüphem yok” ifadelerini kullandı.

Öte yandan basın toplantısına katılan milli sporcularımız Serap Özçelik Arapoğlu ve Nafia Kuş Aydın da 2027 yılında İstanbul’un ev sahipliği yapacağı Avrupa Oyunları öncesinde duygularını dile getirdi.

Avrupa Olimpiyat Komiteleri de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile aynı anda yaptığı toplantıda 2027 Avrupa Oyunları’nın İstanbul’da yapılacağını kamuoyuna duyurdu.

EOC Başkanı Spyros Capralos, karara ilişkin yaptığı yorumda “EOC, İstanbul’un 2027 Avrupa Oyunları’na ev sahipliği yapma adaylığını onaylamaktan memnuniyet duymaktadır. Bu karar hem Avrupalı sporcular hem de şehir için harika bir haberdir. İstanbul ve Türkiye, uzun süredir uluslararası sporun iyi dostudur; İstanbul, sporu vatandaşlarının yararına günlük yaşamın dokusuna dahil etmiştir. Bu şehrin 2027’de Avrupa’nın en iyi sporcularının parlayacağı mükemmel bir yer olacağını biliyoruz.” sözlerini sarf etti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.