Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

PANORAMATR anketi: İmamoğlu 7,2 puan ile Kurum’un önünde

Yerel seçimlere dört gün kala PANORAMATR, İstanbul’da yapılan yerel seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Buna göre İstanbul’da kararsız seçmen ayrı değerlendirildiğinde mevcut başkan ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 37,5, AKP’nin adayı Murat Kurum’un ise yüzde 31,4 oy aldığı görülüyor. Kararsız seçmen dağıtıldıktan sonra, İmamoğlu yüzde 44,7, Kurum yüzde 37,5 oy alıyor.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi, kamuoyu anketleri de yakından takip edilmeye devam ediyor. PANORAMATR, 31 Mart yerel seçimleri öncesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için anket yaptı. Seçmene “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kime oy verirsiniz” diye soruldu.

Karasız seçmenler ayrı değerlendirildiğinde Ekrem İmamoğlu, yüzde 37,5 oy alıyor

21-23 Mart 2024 tarihlerinde İstanbullu katılımcılar arasında gerçekleştiren araştırmaya göre, İBB Başkanlığı seçimlerinde, kararsızlar ayrı değerlendirildiğinde mevcut başkan ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 37,5, AKP’nin adayı Murat Kurum’un yüzde 31,4 oy aldığı görülüyor.

Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu yüzde 3,8 oy alırken, DEM Parti adayı Meral Danış Beştaş’ı destekleyen katılımcıların oranı 3,6 olarak hesaplandı. Yeniden Refah Partisi adayı Mehmet Altınöz’e oy vereceğini söyleyen katılımcılar ise yüzde 3
iken, İYİ Parti adayı Mehmet Satuk Buğra Kavuncu’nu destekleyenlerin oranı yüzde 1,4 oldu.

Kararsız seçmenlerin oranı ise yüzde 9,7 oranında hesaplandı.

Karasız seçmenler dağıtıldığında Ekrem İmamoğlu, yüzde 44,7 oy alıyor

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra, İBB Başkanlığı için mevcut İBB Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 44,7, AKP’nin adayı Murat Kurum’un yüzde 37,5 oy aldığı görülüyor. Kararsız seçmen dağıtıldıktan sonra İmamoğlu, 7,2 puan ile Kurum’un önünde yer alıyor.

Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu yüzde 4,5, DEM Parti adayı Meral Danış Beştaş yüzde 4,3, Yeniden Refah Partisi adayı Mehmet Altınöz yüzde 3,7, İYİ Parti adayı Mehmet Satuk Buğra Kavuncu 1,7 oy alıyor. Diğer adayları tercih edeceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 3,6.

Yarın Milletvekili Genel Seçimleri olsa, kararsız seçmenler dağıtıldıktan sonra AKP yüzde 34,9, CHP yüzde 32,8 oy alacak

PANORAMATR’nin Mart 2024 İstanbul araştırmasına göre, yarın Milletvekili Genel Seçimleri yapılacak olsa, kararsız seçmen dağıtıldıktan sonra, İstanbul’da AKP yüzde 34,9, MHP yüzde 4,5, CHP yüzde 32,8, DEM Parti yüzde 7,6, Yeniden Refah Partisi yüzde 4,7, Zafer Partisi yüzde 6,4, İYİ Parti yüzde 1,8 ve TİP yüzde 2,8 oy alıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.