Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu: “Cumhurbaşkanı’ndan defalarca randevu istedim, bir kere bile vermedi”

Bakanların İstanbul’da siyaset yapmasını eleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bir iki güne buraya Cumhurbaşkanı bile gelebilir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca ve Arnavutköy’de halk buluşmalarına katıldı. 

Bütçede imkân olmaması nedeniyle emekliye zam yapılamadığını söyleyen İmamoğlu, buna rağmen hükümetin yine yüksek maliyet gerektiren Kanal İstanbul için adım atmaya hazır olduğunu söyledi. 

“Benim bildiğim kabine Ankara’da olur, bunlar toplanmış İstanbul’a” diyen İmamoğlu bakanların seçimin son günlerinde İstanbul’da halk buluşmalarına ve etkinliklere katılmasını da eleştirdi. 

Çatalca’nın ardından ikinci durağı Arnavutköy’de de konuşan İmamoğlu, “Bir-iki güne buraya bir sürü bakan gelebilir. Hatta size bir sürpriz söyleyeyim. Cumhurbaşkanı bile gelebilir” dedi.

“Kaça katlarsınız ben bilmem”

Bakanların İstanbul’da siyaset yapmasını eleştiren İmamoğlu, “Sandıkta misafir edelim onları” dedi. 

Seçimin tekrarlandığı 23 Haziran 2019’da 800 binin üzerinde farkla kazandığını hatırlatan İmamoğlu, bu oy farkına atıfta bulunarak, “Onu kaça katlarsınız ben bilmem. Benim bildiğim İstanbullu ne hak yer ne de hakkını yedirir” dedi.

“Defalarca randevu istedim”

İstanbul’un sorunlarını konuşmak için cumhurbaşkanından defalarca randevu istediğini anlatan İmamoğlu, ayrımcılığa uğradıklarını ve kendisine hiç randevu verilmediğini söyledi:

“Sadece ilk seçildiğimizde fazla ısrarcı olunca 30 tane büyükşehir belediye başkanını davet etti hatırlar mısınız? 

Ne tesadüfse 30 kişinin her birinin önünde ismi yazıyor, bana kırık sandalye denk geldi. Bak, bak, bak… Az kalsın düşüyorduk. Allahtan sporcuyum da yerden ayağa kalktık hemen yani.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sandalyeden düşen kendisine “Bu da israf” demesini hatırlatan İmamoğlu, “Birincide değil ama ikinci de daha sağlam oturuyorum da ondan” dediğini aktardı.

“Kent lokantaları çok vicdanlı”

CHP Arnavutköy Belediye Başkan adayı Tekin Aras’ın yanında olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Arnavutköy’de seçileceğine ve sizlerin de ona çok güçlü destek vereceğinize ve onun da sizlerle birlikte bu ilçeyi yöneteceğine yürekten inanıyorum” dedi. 

Arnavutköy’de 14’üncü kent lokantasını açan İmamoğlu, kent lokantalarını çok “vicdanlı” mekanlar olarak adlandırdı:

“Burada özellikle öğrencilerimizi, işçimizi, memurumuzu, özellikle emeklilerimizi ağırlıyoruz; görüyorum. Beni çok gururlandırıyor. Beni gururlandıran bir başka durumu daha söyleyeyim. Açtığımız her Kent Lokantasında -burası da dahil- sadece kadınlar çalışıyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.