Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan emeklilerin zam talebine kapıyı tamamen kapattı: “Eğitime, sağlığa ayıracağımız bütçeyi tahsis etsek bile yetmez”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bursa’da Gökdere Meydanı’ndaki mitinginde halka seslendi. Erdoğan buradaki konuşmasında emeklilerin zam taleplerine kapıyı tamamen kapattı, “Yatırım bütçemizin tamamını, eğitime veya sağlığa ayıracağımız bütçenin tamamını tahsis etsek bile yetmeyeceğini takdir edersiniz” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da Bursa’da konuştu. Emekli maaşlarına yönelik şikâyetler hakkında konuşan Erdoğan, “Emekli maaşlarında, asgari ücrette ara artış istekleriyle karşılaşıyoruz. Yatırım bütçemizin tamamını, eğitime veya sağlığa ayıracağımız bütçenin tamamını tahsis etsek bile yetmeyeceğini takdir edersiniz” dedi.

Sıkıntılarını dile getiren vatandaşların haklı olduğunu belirten Erdoğan, “Çalışanların ve emeklilerin kayıplarını nasıl telafi edeceğiz. Bunu daha çok çalışarak, üreterek yapacağız” diye konuştu.

Avrupa ve ABD’nin de enflasyonu kontrol altına almaya çalıştığını vurgulayan Erdoğan, “Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini artırdık. Ayrıca 5 bin lira ödemede bulunduk. Temmuzda yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını masaya yatıracağız” dedi.

“CHP, DEM’le neyin karşılığı karanlık ittifaklar kuruyor”

Konuşmasında CHP’yi hedef alan Erdoğan, “CHP, DEM’le neyin karşılığı karanlık ittifaklar kuruyor. Saklamak için kırk takla atıyorlar. CHP’li faşist yöneticiler ‘Kapıdan giremezsiniz’ diye bunları her gün tokatlıyor. Ortada hak, hukuk, değer, prensip namına bir şey kalmadı” dedi.

DEM Parti’nin CHP’nin yanında “uslu kedi”ye döndüğünü vurgulayan Erdoğan, “CHP’nin içine düştüğü tutarsızlık, kirlenmişlik hali utanç verici. Valiz, çantalar dolusu dolarlar, eurolar. Darbe güzellemelerini saymıyorum” diye konuştu.

“Depremi bir beka sorunu olarak görmemiz lazım”

Erdoğan, daha sonra Kocaeli’nde konuştu. Buradaki konuşmasında depremi gündemine alan Erdoğan, deprem bölgesinde 80 bine takın konuyu hak sahiplerine teslim ettiklerini belirtti, “Yıl sonuna kadar bu rakamı 200 bine çıkaracağız. Riskli yerlerimizi de depreme hazırlayacağız. İstanbul ve Kocaeli de bu kentlerden. Tarihin tekerrür etmesini istemiyorsak deprem meselesini beka sorunu olarak görmemiz lazım. Seferberlik anlayışıyla el ele vererek bu süreci yönetmeliyiz. Şehirlerimizi depreme karşı dayanıklı hale getireceğiz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.