Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NCAA “March Madness” son 16 rehberi: UConn unvanı koruyabilecek mi? | Dalton Knecht ne yapacak?

Amerika kıtasının en çok beklenen basketbol organizasyonlarından NCAA’de “March Madness” (Mart Çılgınlığı) başladı. Medyascope Spor’dan Mustafa Tokgöz öne çıkanları sizler için yazdı.

NCAA “March Madness” rehberi:

Amerikan Ulusal Kolej Basketbolu Turnuvası March Madness başladı. Bölgesel eleme turlarının ardından dört bölgenin en iyi dört takımı, kendi aralarında oynayacağı maçların ardından final dörtlüsüne kalan takımlar, şampiyonluk için mücadele edecek. 29 Mart Cuma sabaha karşı oynanacak maçlarla son 16 turu başlayacak. Eşleşmelere gelin birlikte bakalım.

UConn Huskies – San Diego State Aztecs

Geçen seneki finalin rövanşı bu sene son 16’da oynanacak. UConn son şampiyon apoletiyle, San Diego State ise geçen senenin rövanşını almak için parkeye çıkacak. Son 16 turunun en çetin ceviz mücadelesi olacak. Ayrıca UConn’un bu sene draft’a girecek oyuncularını izlemek için ideal bir maç olacaktır.

Dikkat edilmesi gereken oyuncular:

Uconn: Stephon Castle, Donovan Clingan Alex Karaban, Tristan Newton

SDS: Jaedon LeDee

Illinois Fighting Illini – Iowa State Cyclones

Bir başka sıkı eşleşme demek yanlış olmaz. Illinois güçlü bir takım oyunun her iki noktasında yer alabilen, Iowa ise topu paylaşarak oynayan takımlar. Denk güçlere sahip iki takımın mücadelesi keyifle bir seyirlik olacaktır.

Dikkat edilmesi gereken oyuncular:

Illinois: Terrence Shannon Jr, Coleman Hawkins, Marcus Domask

Iowa State: Milan Momcilovic, Keshon Gilbert, Tamin Lipsey

Houston Cougars – Duke Blue Devils

Kıran kırana bir eşleme daha. Önceki yıllarda olsa Duke favori çıkardı. Ancak bu sene Houston daha oturmuş yapısıyla maçın favorisi. Duke’un bu sene draft’a girecek oyuncuları için de önemli bir sınav olacak.

Dikkat edilmesi gereken oyuncular:

Houston: Jamal Shead, Emanuel Sharp, L.J. Cryer

Duke: Jared McCain, Kyle Filipowski, Tyrese Proctor, Jeremy Roach, Mark Mitchell

NC State Wolfpack – Marquette Golden Eagles

NC State normal sezonda ortalama bir performans verse de eleme turlarında vites arttırarak önemli virajları geçerek geldi. Marquette ise bu senenin başaltı takımlarından biri ve maça favori çıkacak.

Dikkat edilmesi gereken oyuncular:

NC State: DJ Burns, DJ Horne, Jayden Taylor

Marquette: Tyler Kolek, Oso Ighodaro, Kam Jones, David Joplin

North Carolina Tar Heels – Alabama Crimson Tide

Bir başka turnuva favorisi okullardan olan North Carolina, Alabama karşısına da favori çıkıyor. Alabama bu sezon savunmada yaşadığı sorunları tekrar yaşamazsa kaliteli bir mücadele olacak.

Dikkat edimesi gereken oyuncular:

North Carolina: Harrison Ingram, RJ Davis, Armando Bacot

Alabama: Grant Nelson, Mark Sears, Aaron Estrada

Clemson Tigers – Arizona Wildcats

Normal sezonda ortalama bir performans veren Clemson, eleme turlarında seviye atladı ve Baylor gibi önemli bir takımı eleyerek son 16’ya kaldı. Arizona ise en önemli final 4’lüsü adaylarından biri olarak buraya geldi ve maça da favori çıkacak. Ancak Clemson kolayca pes etmeyecektir.

Dikkat edimesi gereken oyuncular:

Clemson: PJ Hall, Chase Hunter

Arizona: Caleb Love, Pelle Larsson, Oumar Ballo

Purdue Boilermakers – Gonzaga Bulldogs

İki büyük takımın mücadelesi olacak. Purdue bu seneki turnuvanın en büyük şampiyon adaylarından biri, Gonzaga ise klasik çizgisinde turnuvada boy gösterecek. Purdue favori ancak Gonzaga hiç hafife alınacak bir takım değil. Kaçırılmaması gereken bir eşleşme.

Dikkat edilmesi gereken oyuncular:

Purdue: Zach Edey, Braden Smith, Lance Jones

Gonzaga: Graham Ike, Anton Watson, Ryan Nembhard

Creighton Bluejays – Tennessee Volunteers

Kısa temelli oyunuyla önemli işler yapan Creighton, favori takımlardan Tennessee karşısında da bu oyunuyla sonuca gitmeye çalışacak. Ancak işleri hiç de kolay değil. Bu seneki draftın en ilgi çekici isimlerinden Dalton Knecht önderliğindeki Tennessee şampiyonluk adaylarından biri olarak sahaya çıkacak. 

Dikkat edilmesi gereken oyuncular:

Creighton: Trey Alexander, Baylor Scheierman, Ryan Kalkbrenner

Tennessee: Dalton Knecht, Jonas Aidoo, Zakai Zeigler

Yazan: Mustafa Tokgöz

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.