Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siyasi parti genel başkanları nerede oy kullanacak?

Siyasi parti genel başkanlarının 31 Mart Yerel Seçimleri’nde oy kullanacağı adresler belli oldu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki seçimlerde olduğu gibi İstanbul Üsküdar’da, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise memleketi Manisa’da oyunu verecek.

Türkiye’nin gündeminde aylardır ilk sırada gelen 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları, muhtarlar, il, ilçe ve belde belediye meclis üyeleri seçilecek. Siyasi parti genel başkanlarının oy kullandığı anları basın mensupları da takip edecek.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki seçimlerde de olduğu gibi İstanbul Üsküdar’da Saffet Çebi Ortaokulu’nda oy kullanacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu’nda oy verecek. Özel’in daha sonra Ankara’ya gelerek seçimi CHP Genel Merkezi’nde takip etmesi bekleniyor. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oyunu Ümitköy İmam Hatip Lisesi’nde, Cumhur İttifakı’nın Ankara adayı Turgut Altınok ise Kocatepe İlkokulu’nda kullanacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara Anıttepe Ortaokulu’nda oy verecek.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ankara Bilkent’te Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu’nda oyunu kullanacak. Akşener seçim sonuçlarını partisinin genel merkezinden takip edecek.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları Adana’da Ayşe Atıl İlkokulu’nda ve Tuncer Bakırhan Ankara’da Ahmet Vefik Paşa İlkokulu’nda oy kullanacak. Eş Genel Başkanların seçim sonuçlarını Diyarbakır’dan takip edebileceği belirtilirken Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki ve Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Genel Merkez’de olacak.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Ankara’da Çankaya Lisesi’nde, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Ankara Bilkent’teki Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu’nda ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da İstanbul’da Nejat Sabuncu İlkokulu’nda oy verecek.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de oyunu Ankara’da kullanacak isimlerden. Erbakan Balgat Binnaz Rıdvan Ege Anadolu Lisesi’nde, İnce ise Yaşamkent Özel Şener Çakmak Anadolu Lisesi’nde oy verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul-Beylikdüzü’ndeki Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oy kullanacak.

AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum ise Kağıthane’deki Hamidiye Mahallesi Kağıthane İmece İlkokulu’nda oyunu kullanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.