Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de 32. hafta: Anadolu Efes deplasmanda Baskonia’yı rahat geçti – Fenerbahçe Beko’nun konuğu ALBA Berlin

Turkish Airlines EuroLeague’de 32. hafta heyecanı dün (28 Mart) oynanan beş karşılaşma ile devam etti. Baskonia Vitoria-Gasteiz deplasmanına konuk olan temsilcimiz Anadolu Efes 97-76’lık skorla galip gelerek play-in yarışında avantajı eline geçirdi. Fenerbahçe Beko ise bu akşam 20.45’te (29 Mart) ALBA Berlin’i konuk edecek.

Baskonia Vitoria-Gasteiz 76-97 Anadolu Efes

Turkish Airlines EuroLeague’in 32. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes deplasmanda Baskonia Vitoria-Gasteiz’i 97-76’lık skorla mağlup etti. Bu sezon EuroLeague’de sekiz maç aradan sonra deplasmanda galip gelmeyi başaran lacivert-beyazlılar, 15. galibiyetini elde ederken rakibine karşı ikili averajı da almış oldu. 

Karşılaşmaya iyi başlayan Anadolu Efes, Will Clyburn öncülüğünde dış atışlardaki isabetleriyle ilk beş dakikayı 17-6 üstün geçti. Çeyreğin ilerleyen bölümünde de üç sayılık atışlarda etkili olan lacivert-beyazlılar, ilk periyodu 32-22 üstün tamamladı. İkinci çeyreğin de ilk bölümü karşılıklı basketlerle geçerken, ilk yarının bitimine 4:18 kala Anadolu Efes 43-31’lik skorla üstünlüğünü korudu. Devrenin son bölümünde Nikolaos Rogkavopoulos’un üst üste üçlükleriyle Baskonia farkı kapatsa da, soyunma odasına 49-45’lik temsilcimizin üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarıya ise harika bir başlangıç yapan Anadolu Efes, Ercan Osmani ve Shane Larkin’in sayıları ile 14-2’lik seri yakaladı ve üçüncü çeyreğin bitimine 4:49 kala skoru 63-47’a getirdi. Periyodun son bölümünde de Shane Larkin’in skorer oyunu ile farkı daha da açan lacivert-beyazlılar, son çeyreğe 77-53 üstün girdi. Son çeyreğe ise iyi başlayan taraf ev sahibi Baskonia olurken, yakaladığı 14-6’lık seri ile karşılaşmanın bitimine 5 dakika kala farkı 16 sayıya kadar indirdi. Ancak son bölümde Larkin’in sayıları ile rakibinin daha fazla yaklaşmasına izin vermeyen Anadolu Efes, karşılaşmadan 97-76’lık skorla galip ayrıldı. 

Baskonia Vitoria-Gasteiz’de Markus Howard 15 sayı, Codi Miller-McIntyre 13 sayı ve Nikolaos Rogkavopoulos da 12 sayı kaydetti. Anadolu Efes’te ise Shane Larkin 28 sayı, Will Clyburn 20 sayı ve Ercan Osmani de 15 sayı ve 5 ribaund kaydetti.

Çeyrek skorları:

1P: 
22-32
2P: 23-17
3P: 8-28
4P: 23-20

Karşılaşmanın özeti:

Dün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar:

Milan, Partizan ve Valencia’nın kaybetmesiyle birlikte 10. sıraya yükselen Anadolu Efes avantajı ele geçirdi:

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun da parkeye çıkacağı bugünün programı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.