AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada gündeminde muhalefet vardı. “Seçimler sonrasında muhalefet partilerinin bir kısmının sergilediği sorumlu ve ağırbaşlı tavrı takdir ettiğimi ifade etmek isterim” diyen Erdoğan, kabine sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı ve “CHP’nin Genel Başkanı Sayın Özel’e kapımız açık. Ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz” dedi.
Yaklaşık üç saat süren Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçimleri’ne ilişkin “Rüşdünü, gücünü ve yetkinliğini tartışmasız şekilde tekrar ispat eden Türk demokrasisi bu seçim sürecinin en büyük galibidir. Türkiye, tüm menfi kampanyalara rağmen bir seçimi daha alnının akıyla, dünyaya örnek olacak bir olgunlukla gerçekleştirmiştir” cümlelerini kullandı.
Kabine sonrasında gazetecilerle konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sizden randevu istediği konuşuluyor. Bu talebe yanıtınız ne olur?” sorusuna “CHP’nin Genel Başkanı Sayın Özel’e kapımız açık. Ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz” yanıtını verdi.
“Parlamenter sisteme geri dönüş tartışmaları bir daha açılmamak üzere kapatılmıştır”
“Seçimler sonrasında muhalefet partilerinin bir kısmının sergilediği sorumlu ve ağırbaşlı tavrı takdir ettiğimi ifade etmek isterim” diyen Erdoğan, “14-28 Mayıs seçimleri ile parlamenter sisteme geri dönüş tartışmaları bir daha açılmamak üzere yine milletimiz tarafından kapatılmıştır. Siyaset kurumunun eskiye dönüş tartışmaları yerine mevcut sistemin daha iyileştirilmesine mesai harcamasının Türkiye için daha faydalı olacağına inanıyorum” diye devam etti.
“Satın alma gücü paritesine göre dünyanın en büyük 11. ekonomisiyiz“
Erdoğan’ın gündeminde ekonomi de vardı. “Covid-19 salgınıyla başlayan ve gelişmelerle derinleşen küresel ekonomik kriz enflasyon boyutuyla halen devam ediyor. Gelişmiş ekonomiler dahil hemen herkes ciddi sıkıntılar yaşıyor. Türkiye olarak yakın çevremizdeki gerilim ve çatışmaların etkisiyle bu olumsuzlukların yansımasını maalesef biz de hissediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı toplantının gündeminde yer aldığı bilinen Orta Vadeli Program hakkında da “Orta Vadeli Programın müsbet sonuçlarını görmeye başladık. 2023 yılını yüzde 4,5’luk büyüme oranı ile kapattık. Milli gelirde 1,1 trilyon doları, kişi başına düşen gelirde ise 13 bin doları aşmış olduk. Satın alma gücü paritesine göre dünyanın en büyük 11. ekonomisiyiz” dedi.
“Beşiktaş’taki faciada muhalefet cephesinden kayda değer hiçbir tepki gelmedi”
Beşiktaş’taki gece kulübünün tadilatında çıkan yangında 29 işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, muhalefeti tepki vermemekle suçlayarak, “Ne sendika, ne basın yayın kuruluşlarından ne de muhalefet cephesinden kayda değer hiçbir tepki gelmedi. Hak, hukuk adına Van’a koşanlar Beşiktaş için tek bir adım atmadılar. Bunun adı sadece vicdansızlık değil aynı zamanda ikiyüzlülüktür” dedi.
Erdoğan, Antalya’daki teleferik kazasına da değinerek, soruşturma kapsamında hattı işleten firma ile bakımdan sorumlu firma yetkililerinden beş kişinin tutuklandığını, sekiz şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini aktardı. Erdoğan, bu konuda muhalefeti hedef alarak, “Ana muhalefet yöneticilerin daha olayın ilk anından itibaren hadiseyi sulandırma ve asıl sorumluları koruma çabaları gözden kaçmamıştır” dedi.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.