Çin’de hortum felaketi: Beş kişi öldü, 33 kişi yaralandı

Çin’in güneyindeki Guangzhou kentinde hortum ve dolu yağışı meydana geldi. Yetkililerin açıklamalarına göre hortum nedeniyle beş kişi hayatını kaybederken 33 kişi de yaralandı.

Çin merkezli Xinhua haber ajansının aktardığına göre Çin’in güney kenti Guanfzhou’da 27 Nisan Cumartesi günü öğle saatlerinde şiddetli hortum ve dolu yağışı meydana geldi.

Hortum ve dolu yağışı şehrin Baiyun isimli bölgesinde etkili oldu. Yetkililerin açıklamalarına göre hortum nedeniyle beş kişi hayatını kaybederken 33 kişi de yaralandı. Ayrıca doğa olayı Baiyun bölgesindeki 141 fabrikanın hasar gördüğünü ancak hiçbir binanın yıkılmadığını aktardı.

Çin’de meydana gelen hortum, sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı.

Xinhua haber ajansı, bölgeye çok sayıda arama-kurtarma ve itfaiye ekiplerinin gittiğini belirterek kurtarma operasyonlarının tamamlandığını aktardı.

Geçtiğimiz yıl da Çin’in Jiangsu kentinde şiddetli bir hortum meydana gelmişti. Bu hortum sonucunda 10 kişi hayatını kaybetmiş ve şehirde büyük hasarlar meydana getirmişti.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.