Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” başlığıyla yayımladığı yeni müfredat taslağına tepki gösteren CHP’li vekiller, TBMM’den Bakanlığa yürüdü. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gibi konuların eklendiğini söyleyen CHP Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, “Sadeleşme adı altında cumhuriyet, laiklik, Atatürk ve bilim sadeleştirilmiştir, yerine kendi ajandaları yerleştirilmiştir” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” başlığıyla 26 Nisan’da yayımladığı yeni müfredat taslağına tepkiler büyüyor. CHP’li vekiller Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) MEB’e yürüyerek müfredat taslağına ilişkin açıklama yaptı. Yürüyüşte CHP MEB’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve milletvekilleri de vardı.
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, yeni müfredat taslağının kapalı kapılar ardında hazırlandığına dikkat çekerek, “Kendi ideolojik saplantılarına hizmet edecek şekilde hazırladıkları eğitim modelini reddettiğimizi ifade etmeye geldik” dedi.
Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in müfredatta sadeleşmeye gidildiği sözlerini hatırlattı:
“Sadeleşme adı altında cumhuriyet, laiklik, Atatürk ve bilim sadeleştirilmiştir, yerine kendi ajandaları yerleştirilmiştir. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gibi konular eklenmiştir.”
“Köy okulları ve yatılı okullar yok edildi”
CHP Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, AKP’nin 22 yıllık iktidarında dokuz Milli Eğitim Bakanı değiştiğini hatırlattı, “Temel konularda büyük sorunlar yaşar hale geldiler. Köy okulları ve yatılı okullar neredeyse yok edildi. Onun yerine özel okulların sayısı arttırıldı, İmam Hatip okullarının ortaokul ve liselerinin sayısı arttırıldı, açık öğretimdeki öğrencilerin sayısı arttı” diye konuştu.
Yeni taslak müfredatın eğitim programı olmadığını söyleyen Özçağdaş, “Bir dizi ideolojik saplantının yansıdığı bilimsel olmayan politik bir metindir” dedi.
Taslak eğitim programında felsefi ve bilimsel bir dayanağının olup olmadığını soran Özçağdaş, şöyle devam etti:
“Yoksa ortaya atılan bu model Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’nin genel müdürlüğünü yaptığı özel okulda geliştirilen ve uygulanan ‘Hayat Denge Modeli’nin bir uzantısı mıdır? Bu yüzden mi bilimsel bir kaynakça sunulamamaktadır?”
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Okul öncesi eğitim programında çocukların oyun etkinliklerinden yoksun olduğu ve çocuğun üstün yararı gözetilmeksizin hazırlandığını vurgulayan Özçağdaş, “STK adı altındaki tarikat ve cemaatlerin müdahalesine açık bir program haline getirilmiştir” dedi.