Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 2019’dan bu yana ilk kez Avrupa’yı ziyaret ediyor. Şi’nin üç ülkeyi kapsayan Avrupa ziyaretinin ilk durağı ise Fransa oldu.
İsrail’in abluka altındaki Gazze’ye yönelik saldırıları devam ediyor. Hamas heyetinin 4 Mayıs Cumartesi günü Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitmesiyle başlayan ateşkes görüşmelerinin ardından heyetin Mısır-Katar ortaklığında hazırlanan ateşkes teklifini kabul ettiği belirtildi. İsrail hükümeti ise haberlerin ardından savaşın kabinesini topladı, kabine oybirliğiyle Refah’a yönelik operasyonların devam etmesine karar verdi.
Ruşen Çakır, Gönül Tol ve Ömer Taşpınar Şi Cinping’in 5 yıl aradan sonra ilk Avrupa ziyaretini, İsrail’in Refah’a kara operasyonunu ve Rusya-Ukrayna Savaşı’nda son durumu değerlendirdi.