TikTok’ta siber saldırı: Hangi hesaplar ele geçirildi?

Çinli ByteDance şirketine ait video paylaşım uygulaması TikTok’a siber saldırı düzenlendi. Şirket, aralarında Paris Hilton ve CNN’in kurumsal hesabının da hedef alındığı siber saldırı ile mücadele ettiklerini açıkladı.

TikTok, siber saldırıya uğrayan kullanıcıların hesaplarına yeniden erişebilmek için kullanıcılarla birlikte çalıştıklarını söyledi. TikTok, siber saldırıyı kimin düzenlediği ve nasıl gerçekleştirildiği hakkında bilgi vermedi.

TikTok sözcüsü, 10 milyondan fazla takipçisi bulunan Paris Hilton’un hesabının hedef alındığını ancak ele geçirilmediğini açıkladı. Haber kanalı CNN’nin hesabı ise ele geçirildi.

CNN, BBC’nin yorum talebine yanıt vermedi.

TikTok, Çinli ByteDance tarafından satılmadığı sürece ABD’de yasakla karşı karşıya. TikTok’un dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı var.

TikTok, 5-6 Kasım’da düzenlenecek ABD başkanlık seçimleri için yeni bir savaş alanı da oldu. Bu ayın başlarında Donald Trump, başkanlığı döneminde ulusal güvenlik gerekçesiyle TikTok’u yasaklamaya çalışmasına rağmen TikTok’a katıldı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.