2024 Roland Garros: Tek Erkeklerde finalin adı Alcaraz-Zverev | Swiatek-Paolini Tek Kadınlar finali Cumartesi 16.00’da oynanacak

2024 Roland Garros tek erkekler yarı finalinde Carlos Alcaraz nefes kesen mücadelede Jannik Sinner’ı 2-6, 6-3, 3-6, 6-4 ve 6-3’lük setlerle 3-2 mağlup ederek finale yükseldi. Diğer yarı final mücadelesinde ise Casper Ruud’u 2-6, 6-2, 6-4, ve 6-2’lik setlerle 3-1 geçen Alexander Zverev finalde Alcaraz’ın rakibi oldu. Swiatek ile Paolini arasındaki tek kadınlar finali ise 8 Haziran Cumartesi saat 16.00’da oynanacak.


Carlos Alcaraz 3-2 Jannik Sinner

2024 Roland Garros tek erkekler yarı finalinde dünya 3 numarası İspanyol Carlos Alcaraz ile hafta başında yeni dünya 1 numarası olacak İtalyan Jannik Sinner karşı karşıya geldi. 2-6,6-3, 3-6, 6-4 ve 6-3 setlerle iki kez geri düşmesine rağmen 3-2 galip gelen Alcaraz, finale yükselen taraf oldu. Kariyerinde üçüncü kez Grand Slam, ilk kez Roland Garros finaline yükselen Alcaraz’ın rakibi ise Alman tenisçi Alexander Zverev oldu. Final karşılaşması 9 Haziran Pazar günü oynanacak.

21 yaşındaki Carlos Alcaraz üç farklı zeminde Grand Slam finaline yükselen en genç tenisçi oldu:

https://twitter.com/rolandgarros/status/1799121864259666185

Karşılaşmanın özeti:

Casper Ruud 1-3 Alexander Zverev

Tek erkeklerde oynanan diğer yarı final mücadelesinde ise 7 numaralı seribaşı Norveçli Casper Ruud ile 4 numaralı seribaşı Alman Alexander Zverev karşı karşıya geldi. İlk seti 6-2 kaybetmesine rağmen, üst üste üç seti 6-2, 6-4 ve 6-2’lik skorlarla kazanan Zverev karşılaşmadan 3-1’lik skorla galip ayrılmayı başardı. Son üç yılda da Roland Garros’ta yarı finalde elenen Zverev, bu defa şanssızlığını kırarak kariyerinde ilk kez finale yükselmeyi başardı. 27 yaşındaki Zverev 2020 Amerika Açık’ın ardından ikinci kez Grand Slam finalinde boy gösterecek.

Karşılaşmanın özeti:

Tek Kadınlar’da ise dünya 1 numarası Polonyalı Iga Swiatek ile 12 numaralı seribaşı İtalyan Jasmine Paolini arasındaki final karşılaşması 8 Haziran Cumartesi saat 16.00’da oynanacak.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.