Pakistan’da bir kişi, Kur’an-ı Kerim’i yaktığı gerekçesiyle yakılarak öldürüldü. Güvenliği için karakolda tutulan kişi, önce bir grup kalabalık tarafından kaçırıldı; daha sonra da öldürüldü.
AFP’ye konuşan bir kaynak, 20 Haziran Perşembe akşamı Madyan şehrinde bir adamın Kur’an-ı Kerim’i yaktığı gerekçesiyle bölgede yaşayan Müslümanlar tarafından yakalandığını, polisin müdahalesi sonucu adamın kurtarıldığını ve bölgedeki bir karakola götürüldüğünü söyledi. Sayıları polisten fazla olan kalabalığın adamı karakoldan çektiğini ve sopalarla dövdüğünü anlatan kaynak, daha sonra bu kişinin üzerine yağ dökülerek ateşe verildiğini belirtti.
Dini değerlere hakaret etmek Pakistan’da çok hassas bir konu.
Mayıs ayında da Punjab’da bir Hıristiyan Kur’an-ı Kerim’i yaktığı için kalabalık tarafından linç edilmiş, haziran ayında da hayatını kaybetmişti. Aynı bölgede Şubat 2023’te de bir Müslüman Kur’an’a saygısızlık yaptığı gerekçesiyle döverek öldürülmüştü.