Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararla beş ile yeni vali atandı. Daha önce Van Büyükşehir Belediyesi’na kayyum olarak atanan Murat Zorluoğlu, Diyarbakır’ın yeni valisi oldu.
Resmi Gazete’de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan atama kararıyla beş ile yeni vali atandı.
Diyarbakır Valiliği’ne atanan Murat Zorluoğlu, daha önceki dönemde Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanmasının yanı sıra bir dönem AKP’den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmasıyla bilinen bir isim.
Atama kararına göre atanan valiler şöyle:
Diyarbakır Valiliği’ne Murat Zorluoğlu, Malatya Valiliği’ne Seddar Yavuz, Kocaeli Valiliği’ne İlhami Aktaş, Çanakkale Valiliği’ne Ömer Toraman, Elazığ Valiliği’ne Numan Hatipoğlu Malatya Valisi Ersin Yazıcı ise merkeze çekildi.