İzmir’de şiddetli yağışlar sırasında Konak ilçesi Alsancak Enver Dürdar Başar Sokak’ta iki kişinin su birikintisinin içinden karşıdan karşıya geçmeye çalıştıkları sırada elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesinin ardından olayla ilgili 14 kişi gözaltına alındı.
İzmir’in Konak ilçesinde sağanak yağıştan kaçmaya çalışırken elektrik akımına kapılan iki kişi hayatını kaybetti. Kentteki şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz, Başar Sokak’taki su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılıp yere düştü. Deniz’e yardım etmek isteyen 44 yaşındaki İnanç Öktemay da akıma kapılarak düştü. Bölgeye gelen sağlık ekipleri, dakikalarca akıma kapılan Deniz ve Öktemay’a kalp masajı yaptı.
Daha sonra 112 Acil Sağlık ekiplerince Alsancak Devlet Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Deniz ve Öktemay kurtarılamadı.
Olayla ilgili şu ana kadar soruşturma kapsamında 14 kişi gözaltına alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili 29 kişi hakkında gözaltı talimatı verildiğini açıkladı.
Geri kalan 15 şüpheli için yakalama çalışmaları sürüyor.
#İzmir'in Konak ilçesinde sağanak yağıştan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.
— Yılmaz TUNÇ (@yilmaztunc) July 14, 2024
Soruşturma kapsamında, bilirkişi ön raporuna göre…