Bakan Uraloğlu açıkladı: Instagram açılacak mı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erişim engeli getirilen sosyal medya platformu Instagram’a ilişkin görüşmelerin sürdüğünü belirterek, “Dün arkadaşlar tekrar değerlendirdi, bir noktaya kadar geldik. Biz de gerçekten bir an önce çözelim istiyoruz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin’de hizmete girecek olan Çukurova Uluslararası Havalimanı’ndaki incelemesinin ardından basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bir gazetecinin Instagram’a getirilen erişim engeline ilişkin sorusuna yanıt veren Uraloğlu, “Dün arkadaşlar tekrar değerlendirdi, bir noktaya kadar geldik. Biz de gerçekten bir an önce çözelim istiyoruz” dedi.

Uraloğlu, “Ne yaparlarsa veya nasıl davranırlarsa kapatırız” şeklinde bir yaklaşım içerisinde olmadıklarını dile getirirken, gösterdikleri demokratik yaklaşımın Instagram tarafından gösterilmediğini öne sürdü.

Uraloğlu, “Çok net söylüyorum. Size hiçbir bildirim yapmadan hesabınızı bloke edebiliyor, kaldırabiliyor, bazı paylaşımları komple engelleyebiliyor. Sonuçta özel bir şirket, elbette onun da kuralları, kaideleri olacak ama yerine göre sizin kanunlarınıza hilaf şeyler yapabiliyorlar. Dolayısıyla biz bu anlamda kesinlikle sosyal medya platformlarının faaliyetlerinin sürdürülmesinden yanayız” dedi ve yasakçı bir zihniyet içerisinde olmadıklarını söyledi.

Instagram konusunda görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Uraloğlu, “Instagram ve diğer sosyal medya platformlarıyla sürekli iletişim halindeyiz. Onlara öncesinde de bildirdiğimiz şeyler vardı. Son süreçte de bildirdiğimiz konular var. Burada neler var? Bizim ‘katalog suçlar’ ile ‘toplumumuz ve ülkemizin hassasiyetleri’ dediğimiz konular var. Sürekli bildiriyoruz. Dün arkadaşlar tekrar değerlendirdi, bir noktaya kadar geldik. Biz de gerçekten bir an önce çözelim istiyoruz” dedi.

“Çocuklarımızın da nelerle muhatap olduğuna hep beraber bakmamız lazım”

Uraloğlu, oyun platformu Roblox’a erişim engeli getirildiğini anımsatarak, “Yeni bir sosyal medya yasaklanmasıyla ilgili bizim aktif olarak sürdürdüğümüz bir çalışma yoktu. Ama her halükarda takip ediyor, denetliyoruz. Bir çocuk oyun portalının engellenmesiyle ilgili Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğinin aldığı karar gereğini biz Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) olarak yapmak noktasındaydık. Onu da yaptık” dedi.

Uraloğlu, platformu bilmediğini ancak mahkemenin yasaklama gerekçelerine bakıldığında kararı uygulama noktasına geldiklerini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.